TUR221 Ön Büroda Oda İşlemleri

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod TUR221
Ad Ön Büroda Oda İşlemleri
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör.Dr. GÖKHAN ÇOLAK


Dersin Amacı

Bu dersin amacı; oda işlemlerini yürütme ile ilgili yeterliklerin kazandırılmasıdır.

Dersin İçeriği

Housekeeper raporu ile oda kontrolü yapma, Vip konuk, Konuk taleplerini yerine getirme, Limitleri belirleme, Sorunların tespiti, Konuk folyolarındaki sorunların tespiti, Sorunlu konuk folyoları, Oda tipleri, Oda blokajı, Konuk giriş öncesi hazırlıkları, Fazla rezervasyon ve Oteldeki doluluk oranı.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Önbüro Hizmetleri, Gökhan ÇOLAK, Ekin Yayınevi.

Notlar

Önbüro Hizmetleri, Gökhan ÇOLAK, Ekin Yayınevi.


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Oda işlemlerinin kontrolünü yapar.
ÖÇ02 Rezervasyon kontrolünü yapar.
ÖÇ03 Oda satışlarının kontrolünü yapar.
ÖÇ04 VIP misafir prosedürlerini bilir.
ÖÇ05 Misafir folyolarındaki sorunları bilir.
ÖÇ06 Misafir giriş öncesi hazırlıkları bilir.
ÖÇ07 Misafir girişi sonrası hazırlıkları bilir.
ÖÇ08 Oteldeki doluluk oranlarını hesaplar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgileri aktarır. 4
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgileri açıklar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgileri aktarır.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgileri aktarır.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrayarak anlatır. 3
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
PÖÇ07 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır.
PÖÇ08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Konuk gereksinimlerini ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanır.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Temel Bilgisayar kullanım bilgisine ve otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemleri konusunda bilgiye ve bu yazılımları kullanabilme becerisine sahip olur.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Ekip üyesi olarak sorumluluk alır. 3
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar.
PÖÇ13 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Etik değerlere bağlı kalarak doğal çevreyi korur.
PÖÇ14 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterir. 3
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri sürekli geliştirir. 2
PÖÇ16 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Eleştirel düşünebilme, alternatif çözümler üretebilmek ve farklı kaynaklardan bilgi elde ederek analiz etme becerisine sahip olur. 3
PÖÇ17 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. 3
PÖÇ18 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere uygun davranır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Housekeeper Raporu ile Oda Kontrolü Yapma. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
2 Vip Konuk. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
3 Konuk Taleplerini Yerine Getirme. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
4 Misafir Limitlerini Belirleme. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
5 Misafir Sorunlarının Tespiti. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
6 Misafir Folyolarındaki Sorunların Tespiti. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
7 Sorunlu Misafir Folyoları. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
8 Ara Sınav Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Oda Tipleri. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
10 Oda Blokajı. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
11 Konuk Giriş Öncesi Hazırlıkları. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
12 Konuk Giriş Sonrası Hazırlıkları. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
13 Fazla Rezervasyon. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
14 No Show Durumları Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
15 Oteldeki Doluluk Oranı. Ders Kitabının İlgili Sayfaları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 78
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,12
AKTS 3 AKTS