MVU240 Business-II

3 ECTS - 3-0 Duration (T+A)- 4. Semester- 3 National Credit

Information

Code MVU240
Name Business-II
Term 2022-2023 Academic Year
Semester 4. Semester
Duration (T+A) 3-0 (T-A) (17 Week)
ECTS 3 ECTS
National Credit 3 National Credit
Teaching Language Türkçe
Level Ön Lisans Dersi
Type Normal
Mode of study Uzaktan Öğretim
Catalog Information Coordinator Öğr. Gör. FİLİZ YÜCEL
Course Instructor Öğr. Gör. FİLİZ YÜCEL (A Group) (Ins. in Charge)


Course Goal / Objective

The general aim of this course is to provide basic knowledge, skills and attitudes necessary for the functions of the business.

Course Content

The business's management function, accounting function, financial management function, production function, sales function, public relations function, human resources management function and R&D function

Course Precondition

None

Resources

Filiz YÜCEL, İşletme Yönetimi II, Ders Notu, Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Yayınları, Adana, 2022.

Notes

Çetin Bektaş, İşletme Yönetimi II, Beta Yayınları, 2018.


Course Learning Outcomes

Order Course Learning Outcomes
LO01 It exemplifies general information about the business.
LO02 Explain the functions of the business.
LO03 Explains the management function.
LO04 Explains the accounting function
LO05 Explains the R&D and innovation functions of the enterprise.
LO06 Explains the marketing function.
LO07 Explain the production function.
LO08 Explain the public relations function.
LO09 Explain the human resource management function.
LO10 Explain the financial management function.


Relation with Program Learning Outcome

Order Type Program Learning Outcomes Level
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Students have the skill of adopting gained information related to the business and management in decision making, practicing and behaviors. 5
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Students have basic knowledge in the field of accounting and taxation. 4
PLO03 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Students have the skill of analysing, commending and evaluating the information related to the field of accounting and taxation.
PLO04 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Students fulfill the tasks assigned and have the skill of managing the full procedures. 5
PLO05 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Students have the skill of recognizing ang solving the problems related to the field of accounting and taxation. 5
PLO06 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Students take responsibility as a team member when an expected case occurs in practice. 4
PLO07 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Students behave according to the organizational, behavioral and social ethics.
PLO08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Students show that they realize the need of constant learning. 5
PLO09 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Students have the skill of understanding and implementing the vocational laws and regulations.
PLO10 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Students explain the ideas and suggestion in written and oral forms. 3
PLO11 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Students use information and communication technologies and the vocational software programs.
PLO12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Students have the vocational self-confidence. 4
PLO13 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Students are conscious about the universality of social rights, social justice, quality, cultural values, environmental protection and labor safety. 4
PLO14 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Have a level of foreign language knowledge to follow the innovations in the field.


Week Plan

Week Topic Preparation Methods
1 Business science Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Business functions Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Management Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Development of management science Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Management applications Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Marketing Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Marketing channels Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
8 Mid-Term Exam Reviewing lecture notes Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Production Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
10 Public Relations Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Corporate communications Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
12 Human Resources Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
13 Accounting Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
14 Finance Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
15 R&D and innovation Reviewing lecture notes Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
16 Term Exams Reviewing lecture notes Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Term Exams Reviewing lecture notes Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Student Workload - ECTS

Works Number Time (Hour) Workload (Hour)
Course Related Works
Class Time (Exam weeks are excluded) 14 3 42
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) 14 2 28
Assesment Related Works
Homeworks, Projects, Others 0 0 0
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) 1 6 6
Final Exam 1 10 10
Total Workload (Hour) 86
Total Workload / 25 (h) 3,44
ECTS 3 ECTS

Update Time: 17.11.2022 06:16