BP132 Field crops I

5 ECTS - 2-0 Duration (T+A)- 2. Semester- 2 National Credit

Information

Code BP132
Name Field crops I
Semester 2. Semester
Duration (T+A) 2-0 (T-A) (17 Week)
ECTS 5 ECTS
National Credit 2 National Credit
Teaching Language Türkçe
Level Ön Lisans Dersi
Type Normal
Mode of study Yüz Yüze Öğretim
Catalog Information Coordinator Doç. Dr. FAHRİYE BİHTER ZAİMOĞLU ONAT


Course Goal

Defines basic information about cool and warm climate cereals.

Course Content

Introducing student to the basic principles of production of cool and warm season cereal crops

Course Precondition

none

Resources

BAYDAR H. (2021). Tarla Bitkileri Tarımı ve Endüstrisi (Ders Notu) https://ziraat.isparta.edu.tr/assets/uploads/sites/138/files/tarla-bitkileri-tarimi-ve-endustrisi-04012021.pdf. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi.

Notes

BAYDAR H. (2021). Tarla Bitkileri Tarımı ve Endüstrisi (Ders Notu)


Course Learning Outcomes

Order Course Learning Outcomes
LO01 Explains the importance of cool and hot climate cereals, their place in the systematic and naming
LO02 Develops a clear understanding of the role of the environmental conditions on the plant in growth and development
LO03 Analyzes the process of the yield formation of cool and warm season cereals
LO04 Discusses yield formation processes in cool climate cereals.
LO05 Gives an example of the cultivation of cool climate cereals
LO06 Wheat varieties grown in Turkey explain the adaptation of wheat
LO07 Explain the place of cereals in agriculture
LO08 Makes different corn culture applications


Relation with Program Learning Outcome

Order Type Program Learning Outcomes Level
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Explains the theoretical and basic knowledge required for agricultural production. 4
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Discusses processes such as seed formation, production techniques, marketing and harvesting of different plant species. 5
PLO03 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği It gives examples about the ecological demands of different field and vegetable crops and their cultivation methods and breeding methods.
PLO04 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Performs agricultural production and obtaining seeds, quality analyzes related to them. 4
PLO05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Develops the ability to apply breeding methods in different plants.
PLO06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Analyzes and interprets the data obtained
PLO07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Recognizes diseases and pests in plants and seeds and describes their control. 3
PLO08 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Determines the necessary methods and techniques by using the theoretical and applied knowledge gained.
PLO09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Coordinates plans and projects related to her field, takes responsibility individually and as a team
PLO10 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Explains the knowledge and skills acquired in the field
PLO11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Inquiry and have the competence to researchers
PLO12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Learn to think analytically
PLO13 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Knowing the written and verbal communication rules and communicating effectively
PLO14 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Basic level have the ability to use English
PLO15 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Becomes competent to access information using computer and internet technologies
PLO16 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği To have legal control over certified seed seed production 4
PLO17 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Develops adequate awareness of environmental protection, occupational safety and health.
PLO18 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Having the ability to plan, project, implement and manage the seed production areas in consideration of technical, technological and economical aspects


Week Plan

Week Topic Preparation Methods
1 The importance of cool and warm season cereals, welcome to classroom lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 The importance of cereals lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 Adaptation of cool season cereals lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
4 The structure and morphology of cool season cereals lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 The adaptation of wheat, wheat varieties grown in the Turkey lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
6 Cultivation of wheat lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım
7 review in the collection garden lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
8 Mid-Term Exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 RYE lesson lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Importance, morphological characteristics and cultivation of fiber plants lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Importance, morphological characteristics and cultivation of starch-sugar plants lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Oat lesson lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 triticale lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Corn culture lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Importance, morphological features and cultivation of forage crops lecturing, discusion Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Term Exams exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Term Exams exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Student Workload - ECTS

Works Number Time (Hour) Workload (Hour)
Course Related Works
Class Time (Exam weeks are excluded) 14 2 28
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) 14 4 56
Assesment Related Works
Homeworks, Projects, Others 0 0 0
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) 1 10 10
Final Exam 1 20 20
Total Workload (Hour) 114
Total Workload / 25 (h) 4,56
ECTS 5 ECTS