SD0285 Paste Manufacturing Techniques

3 ECTS - 2-0 Duration (T+A)- 0. Semester- 2 National Credit

Information

Code SD0285
Name Paste Manufacturing Techniques
Term 2023-2024 Academic Year
Term Fall and Spring
Duration (T+A) 2-0 (T-A) (17 Week)
ECTS 3 ECTS
National Credit 2 National Credit
Teaching Language Türkçe
Level Lisans Dersi
Label NFE Non-Field Elective Courses (University) UCC University Common Course
Mode of study Yüz Yüze Öğretim
Catalog Information Coordinator Öğr. Gör.Dr. MEHTAP BAYKAL
Course Instructor Öğr. Gör.Dr. MEHTAP BAYKAL (A Group) (Ins. in Charge)


Course Goal / Objective

This course aims to acquire the competencies of preparing and decorating students, tarts, tartolets, shares, wet pastry, dry pastries and added breads.

Course Content

Tarts, tartolets, shreds, wet pastries, dry pastries and added breads are prepared and decorated.

Course Precondition

NONE

Resources

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı PASTA YAPIM TEKNİKLERİ, MEB Milli Eğitim Bakanlığı, ANKARA, 2011.

Notes

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı PASTA KURABİYE DEKORLARI, MEB Milli Eğitim Bakanlığı, ANKARA, 2019.


Course Learning Outcomes

Order Course Learning Outcomes
LO01 Decorating Cake Decorating with Decorative Techniques
LO02 Applications make various decorations with pastels with modules
LO03 Preparing cream sauce and syrup with Cream-Sauce and Syrups module
LO04 Prepare wet pastries with wet pastry module
LO05 Preparation for Gato, baton, roll cake
LO06 Preparing dry pastries with the Dry Pastry modul
LO07 Preparing tart-tartlet and shares with Tart-Tartlet and Shares module


Week Plan

Week Topic Preparation Methods
1 Color patterns applied in cake decoration Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
2 Methods of decoration with picture information Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
3 Means for pastry decorating Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
4 Preparation and use of decoration materials Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
5 Cream varieties Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
6 Types of sauces Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
7 Syrup varieties Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
8 Mid-Term Exam Related issues from the course materials should be read. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Gato cake Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
10 Baton cake Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
11 Roll cake Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
12 Cookies Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
13 Preparing dry pastas from marinated pastries Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
14 Preparing dry pastas from whipped pastries Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
15 Preparing dry pastries from milfoil paste Related issues from the course materials should be read. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Deney / Laboratuvar
16 Term Exams Related issues from the course materials should be read. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Term Exams Related issues from the course materials should be read. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Student Workload - ECTS

Works Number Time (Hour) Workload (Hour)
Course Related Works
Class Time (Exam weeks are excluded) 14 2 28
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) 14 2 28
Assesment Related Works
Homeworks, Projects, Others 0 0 0
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) 1 8 8
Final Exam 1 16 16
Total Workload (Hour) 80
Total Workload / 25 (h) 3,20
ECTS 3 ECTS

Update Time: 24.01.2024 01:45