TBS214 Entrepreneurship

4 ECTS - 3-0 Duration (T+A)- 4. Semester- 3 National Credit

Information

Code TBS214
Name Entrepreneurship
Term 2024-2025 Academic Year
Semester 4. Semester
Duration (T+A) 3-0 (T-A) (17 Week)
ECTS 4 ECTS
National Credit 3 National Credit
Teaching Language Türkçe
Level Ön Lisans Dersi
Type Normal
Mode of study Yüz Yüze Öğretim
Catalog Information Coordinator Öğr. Gör. MEHMET ÜLGÜ
Course Instructor
1 2
Öğr. Gör. MEHMET ÜLGÜ (A Group) (Ins. in Charge)


Course Goal / Objective

The aim is to provide knowledge and competence in entrepreneurship

Course Content

Importance, Development and Concept of Entrepreneurship, Entrepreneurship Qualities and Factors Affecting Entrepreneurship, Developments in Entrepreneurship, Entrepreneurship in Turkey, Women Entrepreneurship, Structural Features of Turkish Entrepreneurs, Entrepreneurship Problems and Solution Suggestions will be covered.

Course Precondition

N/A

Resources

Entrepreneurship lecture notes, Mehmet ÜLGÜ

Notes

1-Girişimcilik, Mehmet Güven, Ekin Press 2-Girişimcilikte Temel Prensipler, Mehmet Naci Efe, Umuttepe Press


Course Learning Outcomes

Order Course Learning Outcomes
LO01 Understands the importance of entrepreneurship.
LO02 Explain the problems that entrepreneurs will face.
LO03 Gains knowledge of how a good entrepreneur should be.
LO04 Should have information about how to become a good entrepreneur.
LO05 Explains the problems that Women Entrepreneurs may face.
LO06 Explain the differences between entrepreneur, manager and leader.
LO07 Explains entrepreneurship in Turkey and in the world.


Relation with Program Learning Outcome

Order Type Program Learning Outcomes Level
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik konularında alanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal bilgileri kazanmak.
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik konularında alanı ile ilgili temel düzeydeki uygulamalı bilgileri kazanmak.
PLO03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisine sahip olmak.
PLO04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilmek ve etkin kullanabilmek. Fen ve teknoloji alanındaki bilgileri bilimsel yöntemleri kullanarak sorgular.
PLO05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Teknik resim, bilgisayar destekli çizim, simülasyon programları kullanarak tasarım yapma ve çeşitli yazılımları kullanarak alanı ile ilgili sistemleri ve bileşenlerini seçebilme, temel boyutlandırma hesaplarını yapabilme, mesleki plan ve projeleri çizebilme becerisini kazanmak.
PLO06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal
PLO07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak. 4
PLO08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal
PLO09 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilincini kazanmak. 3
PLO10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Etkili iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olmak.
PLO11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olmak.
PLO12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanmak.


Week Plan

Week Topic Preparation Methods
1 Entrepreneurship Concepts and Features READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
2 The Importance of Leadership and Management Qualities in Entrepreneurship READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
3 Entrepreneurship Qualities and Factors Affecting Entrepreneurship READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
4 Developments in Entrepreneurship READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
5 General Evaluation of Entrepreneurship in Turkey READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
6 Entrepreneurship in the Republican Era READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
7 Women Entrepreneurship READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
8 Mid-Term Exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Structural Characteristics of the Turkish Entrepreneur READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
10 Problems of Entrepreneurship and Solution Suggestions READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
11 Evaluation of Entrepreneurship in Turkey in the Framework of Development Trends in the World READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
12 Types of Entrepreneurship READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
13 Business Establishment Procedures READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
14 Place of Establishment of the Business READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
15 Place of Establishment of the Business READS ON CONDITIONS Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
16 Term Exams Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Term Exams Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Student Workload - ECTS

Works Number Time (Hour) Workload (Hour)
Course Related Works
Class Time (Exam weeks are excluded) 14 3 42
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) 14 3 42
Assesment Related Works
Homeworks, Projects, Others 0 0 0
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) 1 6 6
Final Exam 1 16 16
Total Workload (Hour) 106
Total Workload / 25 (h) 4,24
ECTS 4 ECTS

Update Time: 14.05.2024 08:53