Information
Code | SD0374 |
Name | Ornamental Birds Production |
Term | 2024-2025 Academic Year |
Term | Fall and Spring |
Duration (T+A) | 2-0 (T-A) (17 Week) |
ECTS | 3 ECTS |
National Credit | 2 National Credit |
Teaching Language | Türkçe |
Level | Belirsiz |
Mode of study | Yüz Yüze Öğretim |
Catalog Information Coordinator | Dr. Öğr. Üyesi FATMA YENİLMEZ |
Course Instructor |
Dr. Öğr. Üyesi FATMA YENİLMEZ
(A Group)
(Ins. in Charge)
|
Course Goal / Objective
To comprehend general information about ornamental birds, to learn information about pigeons, canaries, partridge, budgerigar and peafowls' general characteristics, distribution areas, breeding, feeding, care and health protection.
Course Content
Information will be given on pigeons, canary, partridge, budgerigar and peacock breeding, care and health protection.
Course Precondition
Resources
Lesson notes
Notes
Course Learning Outcomes
Order | Course Learning Outcomes |
---|---|
LO01 | Students can grasp canary breeding |
LO02 | Students can grasp pigeon breeding |
LO03 | Students can grasp partridge breeding |
LO04 | Students can grasp parrot breeding |
LO05 | Students can grasp peafowl breeding |
LO06 | Students can grasp health protection in ornamental birds |
Week Plan
Week | Topic | Preparation | Methods |
---|---|---|---|
1 | Introduction of ornamental birds | Gathering information about ornamental birds | Öğretim Yöntemleri: Beyin Fırtınası, Anlatım, Soru-Cevap |
2 | Legal regulations on ornamental birds | Investigation of the legal regulations regarding ornamental birds | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma, Beyin Fırtınası, Soru-Cevap |
3 | History of pigeon production | Gathering information about the history of pigeon breeding | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Beyin Fırtınası |
4 | Pigeon production in Turkey and the Mediterranean Region | Investigation of pigeon breeding in Turkey | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
5 | Pigeon production, care and feeding | Investigation of pigeon breeding | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Soru-Cevap |
6 | The history of canaries, and canary production in Turkey | Gathering information on canary breeding | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama, Anlatım, Beyin Fırtınası |
7 | Canary production, care and feeding | Research on canary production, care and feeding | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama, Anlatım, Tartışma |
8 | Mid-Term Exam | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
9 | The history of partridges, and partridge production in Turkey | Gathering information on partridge breeding in Turkey | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Beyin Fırtınası |
10 | Partridge production, care and feeding | Investigation of partridge care and nutrition | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Tartışma |
11 | The history of budgerigar, and budgerigar production in Turkey | Gathering information about budgerigar breeding in Turkey | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
12 | Budgerigar production, care and feeding | Researching the budgerigar | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama |
13 | The history of peafowls and distribution in the world | Gathering information about peacocks | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama, Anlatım, Soru-Cevap |
14 | Peafowl production | Investigation of peacock production | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama |
15 | Health protection of ornamental birds | Investigation of health protection in ornamental birds | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
16 | Term Exams | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
17 | Term Exams | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Student Workload - ECTS
Works | Number | Time (Hour) | Workload (Hour) |
---|---|---|---|
Course Related Works | |||
Class Time (Exam weeks are excluded) | 14 | 2 | 28 |
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) | 2 | 3 | 6 |
Assesment Related Works | |||
Homeworks, Projects, Others | 5 | 5 | 25 |
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) | 1 | 2 | 2 |
Final Exam | 1 | 3 | 3 |
Total Workload (Hour) | 64 | ||
Total Workload / 25 (h) | 2,56 | ||
ECTS | 3 ECTS |