Curriculum and Instruction (without Thesis) (Evening Education)

Master's Degree - Instıtute Of Socıal Scıences

Relation Between Program's Learning Outcomes and National Qualification Framework

NQF-HETR Defination PLO01 PLO02 PLO03 PLO04 PLO05 PLO06 PLO07 PLO08 PLO09 PLO10 PLO11 PLO12 PLO13 PLO14 PLO15 PLO16 PLO17 PLO18 PLO19 PLO20
Bilgi - Kuramsal, Olgusal
Lisans yeterliliklerine dayalı olarak, bir eğitim bilimi alanında uzmanlık düzeyinde kuramsal ve uygulamalı bilgi birikimine sahiptir, bu bilgileri geliştirir ve derinleştirir.
5 4 4
Bilgi - Kuramsal, Olgusal
Alanı ile ilgili disiplinler arasındaki etkileşimi tartışır.
4 5 4
Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı
Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır , bu bilgileri geliştirir ve derinleştirir.
5 4 5
Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı
Alanındaki bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle işlevsel olarak bütünleştirip yeni bilgiler oluşturur.
3 3 5
Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı
Uzmanlık gerektiren sorunlara nicel ve nitel bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak çözüm önerileri getirir.
4 5 5
Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Alanındaki bir sorunu, bağımsız olarak kurgular, çözüm yolları geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular.
3 4
Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Alanındaki uygulamalarda karşılaşacağını öngörmediği karmaşık durumlarda yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
3 4
Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Alanı ile ilgili takım çalışmalarına etkin olarak katılır veya liderlik yapar.
4 3
Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği
Alanıyla ilgili bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirir veöğrenmeyi yönlendirir.
3 4
Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği
Alanındaki çalışmaları yaşam boyu öğrenme çerçevesinde yürütür.
4 5
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alanındaki gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarır.
5 3 5 4 2
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Mesleki ve profesyonel ortamlardaki sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, bunları geliştirmek ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçer, liderlik yapar.
5 3 5 4 4
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
 Bir yabancı dili en az Avrupa dil Portföyü B2 Genel düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
3 3 3 4 2
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alanı ile ilgili bilgileri ulusal/uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak paylaşır.
4 4 4 4 3
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alanın gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.
4 4 4 5 4
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planlarını yorumlar, bu planları geliştirir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir.
4 3 5 5 4
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarını toplumsal, bilimsel ve etik değerleri temelinde denetler ve bu değerleri öğretir.
5 4 4 5 3
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Alanında edindiği bilgi ve becerileri, disiplinler arası çalışmalarda uygular.
4 5 4 4 4
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Güncel gelişmeleri ulusal değerler ve ülke gerçekleri doğrultusunda değerlendirir.
4 3 5 4 3
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir.
3 3 4 4 4


Program Learning Outcomes

Order Type Program Learning Outcomes
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal On the basis of the Educational Sciences BA degree qualificatons, improves his/her knowledge in the same field at the level of expertise.
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Evaluates primary, middle and high school curricula as a whole.
PLO03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Analyzes a scientific article in educational sciences field.
PLO04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Uses the theoretical and practical knowledge s/he gained at the level of expertise within their occupation
PLO05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Prepares and uses plans for improving teaching.
PLO06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Solves a problem in the context of educational sciences using a scientific perspective.
PLO07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Guides to students within the framework of the knowledge and experiences that specialized training provides.
PLO08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gains knowledge and experience about the applications which can make the field of expertise functional in educational field.
PLO09 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Integrates the theoretical knowledge within the scope of the field of curriculum and instruction with the field of application.
PLO10 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı . Takes responsibility for solving the problems at the local and national level during the educational science-oriented applications.
PLO11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Communicates effectively and properly with students, teachers, school administrators, and members of families and working group.
PLO12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Follows the foreign resources related to the curriculum development
PLO13 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Informs his/her colleagues about the processes regarding the field of expertise and conclusions reached.
PLO14 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Uses the information and communication technologies that s/he needs in the field of expertise.
PLO15 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Provides the support of the institution employees to make the applications concerning educational sciences successful.
PLO16 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Identifies the sources of the problems in the field of educational sciences and contributes to the solution of these problems.
PLO17 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Provides the cooperation of all partners in educational environment stating the necessity of the field of expertise.
PLO18 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Assesses the necessities which reveal through the applications related to the field of expertise in a critical way.
PLO19 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Develops internalized knowledge in the field of expertise and the related disciplines at the level of expertise.
PLO20 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Makes prediction about the partner behaviors through the applications concerning the field of expertise.