Early Childhood Education

Doctorate Degree - Instıtute Of Socıal Scıences

Relation Between Program's Learning Outcomes and National Qualification Framework

NQF-HETR Defination PLO01 PLO02 PLO03 PLO04 PLO05 PLO06 PLO07 PLO08 PLO09 PLO10 PLO11 PLO12 PLO13 PLO14 PLO15 PLO16
Bilgi - Kuramsal, Olgusal
Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri, özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve bilime yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşır.
5 5
Bilgi - Kuramsal, Olgusal
Alanın ilişkili olduğu çeşitli disiplinler ve alt alanları arasında ilişkiler kurar, uzmanlık bilgilerini yeni ve karmaşık fikirlerin analizi, sentezi ve değerlendirmesinde kullanarak özgün sonuçlara ulaşır.
5 5
Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı
Alanındaki yeni bilgilere sistematik bir biçimde yaklaşır ve alanıyla ilgili ileri düzeyde araştırma yapar.
5
Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı
Bilime yenilik getiren yeni bir bilimsel yöntem geliştirir ya da bilinen bir yöntemi farklı bir alana uygular; bu noktada özgün bir araştırmayı tasarlar ve gerçekleştirir.
5
Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı
Yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.
5 5
Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan yayınlanabilir özgün bir çalışmayla bilime katkıda bulunur.
5 5
Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde alanı ile ilgili bilimsel makale yayınlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletir.
5
Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Özgün ve disiplinler arası çalışmalarda liderlik yapar.
5
Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Çalışmalarını bağımsız veya bir takım üyesi olarak yürütür.
5
Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği
Yaratıcı ve eleştirel düşünür; sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni fikir ve yöntemler geliştirir.
5
Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği
Alanındaki eğitim ve öğretim etkinliklerinde kolaylaştırıcı/yönlendirici olur.
3 4
Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği
Öğretim süreçlerini etkileşimli ve etik zeminde sürdürür.
5
Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği
Alanıyla ilgili bilgi ve becerileri öğrencilerine kazandırmak için etkili öğretim stratejileri geliştirir ve uygular.
5
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, bunları geliştirir ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetir.
4 5
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Uzman bir topluluk içinde özgün görüşlerini savunur.
5
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır.
5 5
Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Ulusal ve uluslararası tüm çalışmalarda kültürel farklılıkları göz önünde bulundurarak iletişim kurar.
5
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Akademik ve profesyonel bağlamda teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeleri topluma tanıtarak bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunur.
5
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak ilgili kişi ve kurumlarla işlevsel etkileşim kurar.
5
Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik
Alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel ve etik konularda çözüm üretirve bu değerlerin gelişimini ulusal ve uluslararası düzlemde destekler.
5 5


Program Learning Outcomes

Order Type Program Learning Outcomes
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Develops and deepens the current and advanced knowledge in preschool level based on master's qualifications at the level of expertise and reach original definitions that will bring innovation to science.
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Defines the scientific research and analysis methods used in social sciences at advanced level.
PLO03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Establishes relationships between the various disciplines and subfields to which the field is related, and obtains original results by using the expertise knowledge in the analysis, synthesis and evaluation of new and complex ideas.
PLO04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Approaches the new knowledge in his / her system in a systematic way and conducts an advanced research about his / her field.
PLO05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Develops a new scientific method that brings innovation to science or applies a known method to a different area; At this point, he / she designs and performs an original research.
PLO06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Makes a critical analysis, synthesis and evaluation of national and international pre-school practices
PLO07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Extends the boundaries of knowledge in his / her field by publishing scientific papers related to his / her field in national and / or international refereed journals.
PLO08 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Makes leadership in original and interdisciplinary studies.
PLO09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Works independently or as a team member in case of problems related to his / her field
PLO10 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Develops new ideas and methods related to the field by using high level mental processes such as problem solving and decision making.
PLO11 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Develops effective teaching strategies in order to provide students with the knowledge and skills related to their field and applies them on theoretical, interactive and ethical grounds.
PLO12 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Questions of social and social issues from a critical point of view and open to new perspectives.
PLO13 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Communicates by considering the cultural differences in all national and international studies.
PLO14 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Presents scientific studies in a written, oral and visual way to experts or non-experts using information and communication technologies effectively.
PLO15 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Establishes and discusses written, oral and visual communication at an advanced level by using a foreign language at least at European Language Portfolio C1 Level.
PLO16 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Develops solutions on social, scientific and ethical issues related to the field and supports the development of these values ​​at national and international level.