Information
Code | MV-101 |
Name | Micro Economics |
Term | 2022-2023 Academic Year |
Semester | 1. Semester |
Duration (T+A) | 2-0 (T-A) (17 Week) |
ECTS | 3 ECTS |
National Credit | 2 National Credit |
Teaching Language | Türkçe |
Level | Ön Lisans Dersi |
Type | Normal |
Mode of study | Yüz Yüze Öğretim |
Catalog Information Coordinator | Öğr. Gör.Dr. RESUL TELLİ |
Course Instructor |
Öğr. Gör.Dr. RESUL TELLİ
(A Group)
(Ins. in Charge)
|
Course Goal / Objective
The aim of this course is to examine the behavior of producers and consumers by considering the economy at a micro-scale.
Course Content
Supply and demand, producer, consumer, structure and action of markets
Course Precondition
none
Resources
Microeconomics Textbook
Notes
Lecture Notes
Course Learning Outcomes
Order | Course Learning Outcomes |
---|---|
LO01 | Recongize the basic concepts of economics. |
LO02 | Recognize the definition and content of microeconomics. |
LO03 | Recognize the emergence process of microeconomics. |
LO04 | Recognize the process of demand. |
LO05 | Recognize the process of supply. |
LO06 | Analyze consumer equilibrium. |
LO07 | Recognize the elements of producer equilibrium. |
LO08 | Recognize the concept of market. |
LO09 | Recognize the market types. |
LO10 | Analyze the market failures. |
Relation with Program Learning Outcome
Order | Type | Program Learning Outcomes | Level |
---|---|---|---|
PLO01 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Understanding the importance of social justice, environmental protection, occupational health and safety issues. | |
PLO02 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Analyzes economic transactions. | 4 |
PLO03 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Having the ability to monitor the accounting practices and related legal regulations of businesses in different sectors (trade, bank, tax, insurance, etc.). | 2 |
PLO04 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Evaluating the knowledge and skills acquired in the field. | 3 |
PLO05 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Performing basic accounting operations through a package program. | |
PLO06 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Willing to work together. | 1 |
PLO07 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Analyzing the organizational structures of businesses. | 2 |
PLO08 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Observing professional ethical values. | |
PLO09 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Having basic professional foreign language knowledge related to the field. | |
PLO10 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Calculating the necessary numerical operations related to accounting. | 3 |
PLO11 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Managing accounting-related processes. | |
PLO12 | Belirsiz | Understanding the importance of self-renewal consciousness according to changing conditions. | 2 |
Week Plan
Week | Topic | Preparation | Methods |
---|---|---|---|
1 | Information about the Purpose-Content-Learning Outcomes of the Course and its Relationship with Program Outcomes/Learn information about properties of economics | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
2 | Classify production | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
3 | Determine needs | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Beyin Fırtınası |
4 | Determine utility | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
5 | Learn information another economics notions | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Beyin Fırtınası |
6 | Determine consumer equilibrium | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama |
7 | Determine demand composition | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma |
8 | Mid-Term Exam | Exam Preparation | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
9 | Distinguish elasticity of demand types | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
10 | Determine producer equilibrium | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma |
11 | Determine supply composition | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama |
12 | Cost analysis | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama |
13 | Classify markets types | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama |
14 | Market equilibrium | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
15 | Split equilibrium composition in different markets. | Reading material related to the topic | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Gösterip Yaptırma |
16 | Term Exams | Exam Preparation | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Term Exams | Exam Preparation | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Student Workload - ECTS
Works | Number | Time (Hour) | Workload (Hour) |
---|---|---|---|
Course Related Works | |||
Class Time (Exam weeks are excluded) | 14 | 2 | 28 |
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) | 14 | 2 | 28 |
Assesment Related Works | |||
Homeworks, Projects, Others | 0 | 0 | 0 |
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) | 1 | 6 | 6 |
Final Exam | 1 | 16 | 16 |
Total Workload (Hour) | 78 | ||
Total Workload / 25 (h) | 3,12 | ||
ECTS | 3 ECTS |