Information
Code | BP130 |
Name | Field crops I |
Term | 2022-2023 Academic Year |
Semester | 2. Semester |
Duration (T+A) | 2-0 (T-A) (17 Week) |
ECTS | 5 ECTS |
National Credit | 2 National Credit |
Teaching Language | Türkçe |
Level | Ön Lisans Dersi |
Type | Normal |
Mode of study | Yüz Yüze Öğretim |
Catalog Information Coordinator | |
Course Instructor |
Doç. Dr. FAHRİYE BİHTER ZAİMOĞLU ONAT
(A Group)
(Ins. in Charge)
|
Course Goal / Objective
Defines basic information about cool and warm climate cereals.
Course Content
Introducing student to the basic principles of production of cool and warm season cereal crops
Course Precondition
none
Resources
BAYDAR H. (2021). Tarla Bitkileri Tarımı ve Endüstrisi (Ders Notu) https://ziraat.isparta.edu.tr/assets/uploads/sites/138/files/tarla-bitkileri-tarimi-ve-endustrisi-04012021.pdf. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi.
Notes
Sepetoğlu,H., 2009. Field Crops I, Ege Un. Faculty of Agriculture Publication No: 569.
Course Learning Outcomes
Order | Course Learning Outcomes |
---|---|
LO01 | Explains the importance of cool and hot climate cereals, their place in the systematic and naming |
LO02 | Develops a clear understanding of the role of the environmental conditions on the plant in growth and development |
LO03 | Analyzes the process of the yield formation of cool and warm season cereals |
LO04 | Discusses yield formation processes in cool climate cereals. |
LO05 | Gives an example of the cultivation of cool climate cereals |
LO06 | Wheat varieties grown in Turkey explain the adaptation of wheat |
LO07 | Explain the place of cereals in agriculture |
LO08 | Makes different corn culture applications |
Relation with Program Learning Outcome
Order | Type | Program Learning Outcomes | Level |
---|---|---|---|
PLO01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Explains the theoretical and basic knowledge required for agricultural production. | 4 |
PLO02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Discusses processes such as seed formation, production techniques, marketing and harvesting of different plant species. | 5 |
PLO03 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | It gives examples about the ecological demands of different field and vegetable crops and their cultivation methods and breeding methods. | |
PLO04 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Performs agricultural production and obtaining seeds, quality analyzes related to them. | 4 |
PLO05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Develops the ability to apply breeding methods in different plants. | |
PLO06 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Analyzes and interprets the data obtained | |
PLO07 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Recognizes diseases and pests in plants and seeds and describes their control. | 3 |
PLO08 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Determines the necessary methods and techniques by using the theoretical and applied knowledge gained. | |
PLO09 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Coordinates plans and projects related to her field, takes responsibility individually and as a team | |
PLO10 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Explains the knowledge and skills acquired in the field | |
PLO11 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Inquiry and have the competence to researchers | |
PLO12 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Learn to think analytically | |
PLO13 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Knowing the written and verbal communication rules and communicating effectively | |
PLO14 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Basic level have the ability to use English | |
PLO15 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Becomes competent to access information using computer and internet technologies | |
PLO16 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | To have legal control over certified seed seed production | 4 |
PLO17 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Develops adequate awareness of environmental protection, occupational safety and health. | |
PLO18 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Having the ability to plan, project, implement and manage the seed production areas in consideration of technical, technological and economical aspects |
Week Plan
Week | Topic | Preparation | Methods |
---|---|---|---|
1 | The importance of cool and warm season cereals, welcome to classroom | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | The importance of cereals | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
3 | Adaptation of cool season cereals | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
4 | The structure and morphology of cool season cereals | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
5 | The adaptation of wheat, wheat varieties grown in the Turkey | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
6 | Cultivation of wheat | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
7 | review in the collection garden | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap |
8 | Mid-Term Exam | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
9 | RYE lesson | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
10 | Importance, morphological characteristics and cultivation of fiber plants | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
11 | Importance, morphological characteristics and cultivation of starch-sugar plants | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
12 | Oat lesson | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
13 | triticale | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
14 | Corn culture | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
15 | Importance, morphological features and cultivation of forage crops | lecturing, discusion | Öğretim Yöntemleri: Tartışma, Soru-Cevap |
16 | Term Exams | none | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Term Exams | none | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Student Workload - ECTS
Works | Number | Time (Hour) | Workload (Hour) |
---|---|---|---|
Course Related Works | |||
Class Time (Exam weeks are excluded) | 14 | 2 | 28 |
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) | 14 | 4 | 56 |
Assesment Related Works | |||
Homeworks, Projects, Others | 0 | 0 | 0 |
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) | 1 | 10 | 10 |
Final Exam | 1 | 20 | 20 |
Total Workload (Hour) | 114 | ||
Total Workload / 25 (h) | 4,56 | ||
ECTS | 5 ECTS |