BP116 Seedling Growing

5 ECTS - 2-2 Duration (T+A)- 2. Semester- 3 National Credit

Information

Code BP116
Name Seedling Growing
Semester 2. Semester
Duration (T+A) 2-2 (T-A) (17 Week)
ECTS 5 ECTS
National Credit 3 National Credit
Teaching Language Türkçe
Level Ön Lisans Dersi
Type Uygulamalı Ders
Mode of study Yüz Yüze Öğretim
Catalog Information Coordinator Öğr. Gör.Dr. CANSU GENCER


Course Goal

Sebze fidelerini tanıtarak, Türkiyede ve dünyada fideciliğin önemi, gelişimi ve son durumu hakkında bilgi vermek, sebze fidesi üretimindeki temel kavramları öğretmek amaçlanmaktadır.

Course Content

Learning the concept of seedlings and information about the basic concepts of seedling cultivation are given. It is possible to grow seedlings of different types of vegetables.

Course Precondition

None

Resources

Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay

Notes

Personal lecture notes


Course Learning Outcomes

Order Course Learning Outcomes
LO01 Understands the purpose and importance of seedling cultivation
LO02 Discusses plant production techniques, applies seed sowing and seedling planting
LO03 Discusses processes such as seed and seedling production techniques, marketing and harvesting.
LO04 It defines the legal regulations on seed registration, certified seedling and sapling production.
LO05 Finds solutions to the problems encountered with seeds and seedlings
LO06 Defines the importance of certified production
LO07 Recognizes newly developed seed varieties
LO08 Follows newly developed production methods


Relation with Program Learning Outcome

Order Type Program Learning Outcomes Level
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Explains the theoretical and basic knowledge required for agricultural production. 5
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Discusses processes such as seed formation, production techniques, marketing and harvesting of different plant species. 5
PLO03 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği It gives examples about the ecological demands of different field and vegetable crops and their cultivation methods and breeding methods. 3
PLO04 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Performs agricultural production and obtaining seeds, quality analyzes related to them. 4
PLO05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Develops the ability to apply breeding methods in different plants.
PLO06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Analyzes and interprets the data obtained
PLO07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Recognizes diseases and pests in plants and seeds and describes their control.
PLO08 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Determines the necessary methods and techniques by using the theoretical and applied knowledge gained.
PLO09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Coordinates plans and projects related to her field, takes responsibility individually and as a team
PLO10 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Explains the knowledge and skills acquired in the field
PLO11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Inquiry and have the competence to researchers
PLO12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Learn to think analytically
PLO13 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Knowing the written and verbal communication rules and communicating effectively
PLO14 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Basic level have the ability to use English
PLO15 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Becomes competent to access information using computer and internet technologies
PLO16 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği To have legal control over certified seed seed production 3
PLO17 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Develops adequate awareness of environmental protection, occupational safety and health.
PLO18 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Having the ability to plan, project, implement and manage the seed production areas in consideration of technical, technological and economical aspects


Week Plan

Week Topic Preparation Methods
1 Definition of seedling, its importance Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Dilution methods used in vegetables Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
3 The past of the nursery school in Turkey and the present situation Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
4 Introduction of seedling production plant Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Gösteri
5 Ecological factors for seedling production Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Seedling growing media Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Annual maintenance operations Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
8 Mid-Term Exam written examination Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Student presentations (Group 1) Student presentations Öğretim Yöntemleri:
Bireysel Çalışma
10 Visual presentation of seedlings of different vegetable species Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Seedling disease and pests Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Nutritional deficiencies in the fidelity Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
13 Group 2 Student presentation Student presentations Öğretim Yöntemleri:
Bireysel Çalışma
14 Vaccination methods used in vegetables Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
15 Exam preparation Vegetable Cultivation. Prof. Dr. Atilla Günay Öğretim Yöntemleri:
Beyin Fırtınası
16 Term Exams written examination Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Term Exams written examination Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Student Workload - ECTS

Works Number Time (Hour) Workload (Hour)
Course Related Works
Class Time (Exam weeks are excluded) 14 4 56
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) 14 3 42
Assesment Related Works
Homeworks, Projects, Others 1 3 3
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) 1 8 8
Final Exam 1 16 16
Total Workload (Hour) 125
Total Workload / 25 (h) 5,00
ECTS 5 ECTS