Food Engineering

Doctorate Degree - Instıtute Of Natural And Applıed Scıences

Relation Between Program's Learning Outcomes and Courses

Course PLO01 PLO02 PLO03 PLO04 PLO05 PLO06 PLO07 PLO08 PLO09 PLO10 PLO11 PLO12 PLO13 PLO14 PLO15 PLO16
GM001 Place and importance of moulds in food industry (Elective) 4 4
GM0013 Gluten-Free Products Technology (Elective) 3 4 4
GM0014 Experimental Baking (Elective) 3 4 4
GM0017 New Methods in Food Packaging (Elective) 5 3 4 4 2 3
GM0027 Microbiology of Alcoholic Beverages (Elective) 4 4
GM0031 Enology in the World and Special Wines (Elective) 4 5 3 3
GM0032 Malt-Beer Chemistry and Technology (Elective) 5 4
GM0034 Molecular Methods in Microbiology of Fermentation (Elective) 4 4 4
GM0035 Dairy Industry and Organization (Elective) 5 4 4 4
GM0038 Problems in Wine Production and Solutions (Elective) 4 5
GM004 Advances in Fruit and Vegetables Processing Technology (Elective) 4 4 5 4 4 3 2
GM008 Poultry Further Processing and Quality (Elective) 5 4 4 5
GM009 Gıdalarda Olfaktometrik Analizler (Elective) 4 4
GM037 Food Polymers (Elective) 2 5 1 5 3 3 1 2 4 5 5 1 2 1 1
GM503 Colour and Colour Compounds in Foods (Elective) 4 5
GM521 Dough Chemistry (Elective) 3 3 3 4
GM531 Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology (Elective) 4 2 3
GM571 Mycotoxins in Food and the Analytical Methods (Elective) 4 4 4
GM575 Principles of Fermentation Technology (Elective) 5 4
GM626 Additives in Milk Industry (Elective) 5 3 4
GM636 Microorganisms in Food spoilage and Food-borne Pathogens (Elective) 4 4 4
GM637 Special Milk Products (Elective) 5 4
GM646 Basic Approaches to Food Safety and Risk Analysis (Elective) 4 3
GM657 Postharvest Technology of Fruits and Vegetables (Elective) 5 4 3 2 3
GM668 Bioactive Food Proteins and Peptides (Elective) 4 4
GM680 Fundamentals of Food Toxicology and Risk Analysis of Food Additives (Elective) 5 4
BYEGM3 Scientific Research Techniques and Publication Ethics (Compulsory) 5 4 4
BYEGM4 Scientific Research Tech. and Publication Ethics (Compulsory) 4 4
DGM801 Special Area Course (Compulsory) 4 4 5 4 4
DGM802 Special Area Course (Compulsory) 4 4 5 4 4
DGMS801 Seminar (Compulsory) 5 4
DGMS802 Seminar (Compulsory) 5 4
DGMT801 Thesis Work (Compulsory) 4 4 5 4 4
DGMT802 Thesis Work (Compulsory) 4 4 5 4 4
GM011 Research Methods in Food Engineering (Compulsory) 5


Program Learning Outcomes

Order Type Program Learning Outcomes
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı Gıda Mühendisliği alanlarında güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve Gıda Mühendisliği alanlarına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilir.
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda mühendisliğinde uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilir.
PLO03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.
PLO04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği uzmanlaştığı alana yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilir ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilir, özgün bir konuyu araştırabilir, kavrayabilir, tasarlayabilir, uyarlayabilir ve uygulayabilir.
PLO05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanında yeni ve karmaşık düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilir.
PLO06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanır.
PLO07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulunur.
PLO08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak ve/veya özgün bir yapıt üreterek ya da yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletir.
PLO09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Özgün ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar.
PLO10 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirir.
PLO11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetir.
PLO12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Gıda Mühendisliği alanında uzman kişiler ile tartışmalarında, özgün görüşlerini savunur ve Gıda Mühendisliğinde uzmanlaştığı alandaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar
PLO13 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyi'nde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır.
PLO14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda Mühendisliği alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunur.
PLO15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda Mühendisliği alanlarında karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar.
PLO16 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda Mühendisliği ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunur ve bu değerlerin gelişimini destekler.