DSAİT306 Tez Çalışması

24 AKTS - 0-0 Süre (T+U)- 8. Yarıyıl- 0 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Birim FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ (DR)
Kod DSAİT306
Ad Tez Çalışması
Dönem 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Bahar
Süre (T+U) 0-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 24 AKTS
Yerel Kredi 0 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Belirsiz
Tür Tez Çalışması
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır.


Dersin Amacı / Hedefi

Öğrencilere uzmanlık alanı ile ilgili konularda bilgiye erişme, derleme, analiz etme, yorumlama, yazma ve sunum yetisini kazandırmaktır.

Dersin İçeriği

Alanı ile ilgili bağımsız bilimsel bir çalışmayı yürütebilme, veri toplayabilme, değerlendirme ve yayınlamayı kapsar

Dersin Ön Koşulu

Kaynaklar

Notlar



Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Uzmanlık alanı ile ilgili bilgiye ulaşmayı öğrenir.
ÖÇ02 Çalışma alanında edindiği bilgileri uzmanlık düzeyinde değerlendirebilir ve kullanabilir.
ÖÇ03 Tez çalışması sırasında karşılaşacağı sorunları çözebilme ve bu amaçla yöntem geliştirmeyi öğrenir.
ÖÇ04 Tez konusu ile ilgili veri toplayabilir ve değerlendirebilir.
ÖÇ05 Tez konusundaki son gelişmeleri ve elde ettiği bilgileri yazılı, sözlü ve görsel olarak sunabilir.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 - Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi konularında yüksek lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak edindiği bilgilerini özgün düşünce ve araştırma ile derinleştirir, geliştirir ve çalışma alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşır.
PÖÇ02 - Uzmanlaştığı alanın ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar. Yeni fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık bilgilerini kullanarak özgün sonuçlara ulaşır.
PÖÇ03 - Çalışma alanıyla ilgili güncel bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirir ve kullanması gereken araştırma yöntemlerinde ileri düzeyde beceri kazanır.
PÖÇ04 - Alanıyla ilgili yeni bir düşünce, yöntem veya tasarıyı geliştirebilir veya mevcut bir yöntem veya tasarımı farklı bir alana uygulayabilir.
PÖÇ05 - Alanıyla ilgili özgün bir konuyu kavrayarak araştırır, uyarlar ve uygular, farklı düşüncelerin, yeni fikirlerin eleştirel analizini yapabilir ve değerlendirebilir.
PÖÇ06 - Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi alanına yenilik getiren yeni bir fikir, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilir ya da bilinen bir yöntemi alanına uygulayabilir.
PÖÇ07 - Ulusal veya uluslararası bilimsel dergilerde makale yayınlayarak alanındaki bilgilere ve sorunların çözümüne katkıda bulunur.
PÖÇ08 - Alanıyla ilgili yeni fikir ve yöntemler geliştirir ve bu süreçte yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi zihinsel süreçleri başarıyla kullanır.
PÖÇ09 - Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel gözle irdeler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirir.
PÖÇ10 - Çalışma alanındaki konuları uzman kişilerle tartışırken özgün görüşlerini savunabilir ve alanında yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar.
PÖÇ11 - En az bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurabilir ve tartışabilir.
PÖÇ12 - Avlama ve İşleme Teknolojisi alanındaki teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemelere akademik ve profesyonel bir disiplinle katkıda bulunur.
PÖÇ13 - Çalışma alanıyla ilgili sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar.
PÖÇ14 - Uzmanlık alanıyla ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik konularda çözüm üretebilir ve bu değerlerin gelişimini destekler


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
2 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
3 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
4 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
5 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
6 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
7 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
8 Ara Sınav Sınava hazırlık
9 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
10 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
11 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
12 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
13 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
14 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
15 Doktora projesine yönelik çalışmalar Kaynak taraması, saha ve/veya laboratuar çalışması
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlık
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlık

Güncelleme Zamanı: 28.11.2018 02:41