Çukurova Üniversitesi, tüm eğitimsel aktivitelerini bilişim teknolojileri ile desteklemektedir. Her akademik birimde en az bir adet bilgisayar laboratuvarının yanı sıra tüm dersliklerde modern eğitim gereçleri ve iklimlendirme sistemleri mevcuttur. Bazı dersliklerde ise akıllı tahtalar vardır.

Laboratuvar

Üniversitemizde akademik birimlerde ders uygulamalarını ve araştırmalarını yürütmek amacı ile 280 laboratuvar bulunmaktadır. Araştırma ve uygulama laboratuvarlarından hariç üniversitemizin tüm birimlerinde bilgisayar laboratuvarları mevcut olup ortalama 60 bilgisayar laboratuvarı vardır.

Derslikler ve Toplantı Salonları

Öğrenme Ortamları Alt Yapısı ve Olanakları: Üniversitemiz kampüsünde, öğrencilerin derslerini rahat ve sağlıklı bir ortamda izleyebilmelerine olanak sağlayan modern derslikler ve amfiler bulunmaktadır. Her fakülte ve birimde, öğrenci sayısına uygun amfi, interaktif derslikler, mesleki beceri laboratuvarları, multidisiplin laboratuvarları, internet bağlantılı bilgisayar parkları, öğrenci dinlenme ve öğrenci okuma salonları yer almaktadır.

Eğitim Araç ve Gereçleri

Eğitim ortamlarımızın gereksinimleri, projeksiyon cihazı, bilgisayar, tepegöz, mikroskop, mesleki beceri laboratuvarı maketleri/malzemeleri, akıllı tahta vs. gibi ihtiyaç duyulan modern gereçler ile güncellenerek sürekli yenilenmektedir. Öğrencilerimiz, uygulayacakları temel mesleki becerileri, maket üzerinde, hümanistik eğitim ilkelerine uygun olarak öğrenmektedirler. Uygulama gereçleri, konuların demonstrasyonuna (tanıtım gösterisine) olanak sağlayacak çeşitlilikte ve öğrenci sayısına yetecek miktardadır. Uygulamalı eğitimler, öğrencilerimizi küçük gruplara bölerek yapılmaktadır.

Kongre Merkezleri

Bilimsel ve kültürel etkinliklerde kullanılan ve her türlü teknik donanıma sahip, biri 2000 kişi kapasiteli, diğeri 600 kişi kapasiteli iki kongre ve sergi merkezi bulunmaktadır. Ayrıca tüm fakülte ve yüksekokullarda çok amaçlı seminer ve konferans salonları bulunmaktadır.

Amfi Tiyatro

Kampüste yer alan ve çağdaş mimarisiyle dikkatleri çeken 3500 kişilik açık amfi tiyatroda, çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir.

Kütüphane

Merkezi Kütüphane, araştırma ve eğitimin en önemli destek birimidir. 10.000 metrekarelik kapalı alanı bulunan binada, aynı anda 850 okuyucunun yararlanabileceği okuma salonları, araştırma yapmak isteyenler için tek ve çift kişilik 20 özel oda, 1 sergi, 1 konferans salonu ve öğrencilerin kullanımına açık 1 internet salonu yer almaktadır. Çukurova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve diğer araştırmacıların gereksinim duydukları bilgi tarama hizmetleri için yeterli PC ve CD Rom veri tabanları bulunmaktadır.

Kütüphanede basılı kitap sayısı, toplam 121.000 olup 86.000 cilt dergi bulunmaktadır. Aboneliği devam eden 914 süreli yayın, 72 Fulltext online veritabanı (41.220 elektronik dergi, 48.170 elektronik kitaba ulaşım), 4 Abstract online veritabanı, tezler (Online olarak erişim yaptığımız tez sayısı ise 800.000’in üzerindedir) ve el yazması eserler (Nadir Eserler Bölümü'nde 77 el yazması, 726 eski harfli basma eser) bulunmaktadır. Internet aracılığıyla kütüphaneden TÜBİTAK tarafından oluşturulan Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'ne (ULAKBİM) erişilebilmektedir.

Çağın getirdiği modern kütüphanecilik donanımı ve hizmetleriyle, veritabanı abonelikleri ve erişim sağlanan dergi sayısı baz alındığında, bölgesinde lider konumundadır. Zengin bir eğitim materyaline sahip kütüphane, Türkiye’deki 12 Avrupa Birliği Dokümantasyon Merkezinden de birisidir.

Kütüphanemiz, sadece kendi mensuplarına hizmet vermekle kalmayıp, özellikle hafta sonlarında çevre üniversitelerin yoğun veritabanı kullanım taleplerini de karşılamaktadır. Kütüphanemiz, pazartesi-cuma günlerinde 08.00–22.00, cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kütüphane web sitesi için tıklayınız.

Kütüphane dışından da internet üzerinden kütüphane kaynaklarına ulaşmak mümkündür. Kütüphane, yurt içi ve yurt dışındaki bağlantılarıyla, ödünç kitap ve fotokopi hizmetleri vermektedir.

Kültür Sanat Merkezi

Kültür Sanat Merkezi, öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmelerini, yeni ilgi alanları edinmelerini, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini, isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak için çalışmalar yapmakta ve elverişli ortamlar yaratmaktadır.