Su Ürünleri Yetiştiriciliği

Doktora Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü


Temel Bilgiler

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilimdalı programı başta ekonomik öneme sahip denizel ve tatlısu balık ve kabuklularının yetiştiricilik ve üretim tekniklerinin ortaya konulması, hastalık ve tedavilerinin araştırılması, su ürünleri işletmelerinin kurulması, projelendirilmesi yönetim ve idaresinin ne şekilde yapılacağının eğitimini veren bir programdır.

Programın Süresi ve Kredisi

4 Yıl - 240 AKTS

Özellik ve Tanım

Su ürünleri yetiştiriciliği ve balık hastalıklar alanında teorik ve uygulamalı bilimleri, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında uzmanlık düzeyinde geliştirerek su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliği, yetiştiricilik ve yetiştiricilik teknikleri, hastalıklarla mücadele yöntemleri konularında araştırma yapıp su ürünleri üretimi ve ilgili yan sektörlerin ulusal ve uluslar arası düzeyde gereksinim duyduğu çağdaş bilgi ve yöntemlere ulaşan ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapabilen mezunlar yetiştirmektir.

Eğitim Şekli

Tam Zamanlı
Güncelleme Zamanı: 13.02.2025 12:22