Turizm ve Otel İşletmeciliği

Ön Lisans Programı - Yumurtalık Meslek Yüksekokulu


Temel Bilgiler

Turizm ve Otel İşletmeciiliği Programı, lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, ilgili meslek lisesi ve dengi okul mezunları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan sınav(lar) ile seçilmektedir. Programa her yıl yaklaşık 45 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, zorunlu olan her dersi almak ve geçmek zorundadır. Aynı zamanda öğrencilerin mezun olabilmek için en az 2.00 ortalamayı sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için 30 iş gününü kapsayan bir işyeri uygulamalı yaz stajı tamamlaması da zorunludur. Programın öğretim dili Türkçedir.

Programın Süresi ve Kredisi

2 Yıl - 120 AKTS

Özellik ve Tanım

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimize, sektörün ihtiyaç duyduğu temel turizm bilgisi ile birlikte, otel işletmeciliği, ön büro yönetimi, yiyecek içecek yönetimi, turizm pazarlaması gibi turizmin gereksinim duyduğu önemli konularda bilgi ve beceri kazandırılması hedeflenmektedir. Programa başlayan öğrenciler, işletme, ekonomi, pazarlama, yönetim ve bilgi teknolojileri gibi konularda dersler alacak, daha sonra ise muhasebe ve çeşitli ara konularda yönetim becerileri kazanmış olacaklardır. Bu amaçlar doğrultusunda öğrencileri mesleğe hazırlamakta ve gerekli bilgileri edinmesini sağlamaktadır. Programda ders kitaplarıyla öğretilen bilgileri desteklemek ve pekiştirmek için 30 iş gününü içeren staj zorunludur. Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

Eğitim Şekli

Tam Zamanlı
Güncelleme Zamanı: 06.05.2024 05:38