Temel Bilgiler
Öğrencilere seyahat acenteleri, tur operatörleri ve konaklama sektöründe çalışmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandıran bir ön lisans programıdır. Bu programda turizm yönetimi, müşteri ilişkileri, rezervasyon sistemleri ve destinasyon bilgisi gibi konuların eğitimi verilir.
Programın Süresi ve Kredisi
2 Yıl - 120 AKTS
Özellik ve Tanım
5.seviye akademik ve mesleki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bir ön lisans programıdır.
Eğitim Şekli
Tam Zamanlı
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. LEVENT SANGÜN
AKTS / Bilgi Paketi Koordinatörü
Prof. Dr. LEVENT SANGÜN
Erasmus Koordinatörü
Öğr. Gör. Batuhan KALAYCI
Staj Koordinatörü
Prof. Dr. LEVENT SANGÜN
Oryantasyon Sorumlusu
Öğr. Gör.Dr. SEVAL RENKAL DIBLAN
Amaç
Öğrencilere turizm sektörüyle ilgili kapsamlı bir eğitim sunarak, bu alandaki profesyonel becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı; öğrencileri, hem teorik bilgileri hem de pratik deneyimleri birleştirerek turizm sektöründe başarılı bir kariyer yapabilecek şekilde yetiştirilmeyi amaçlar.
Hedef
Öğrencilere turizm sektöründe başarılı olabilmeleri için gerekli yönetim, hizmet ve pazarlama becerilerini kazandırmaktır. Ayrıca, öğrencilere sektöre dair etik, kültürlerarası anlayış ve dijital pazarlama gibi önemli konularda bilgi ve deneyim sunarak profesyonel bir kariyere hazırlamaktır.
Kayıt Kabul Koşulları
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programına T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) Temel Yeterlilik Testinden (TYT) yeterli puanı alarak programa kayıt yaptırılabilir.
Kazanılan Derece / Unvan / Nitelik
Ön Lisans
Kazanılan Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kazanılan Derecenin Kuralları
Öğrenim süresi dört yarıyıldır. Öğrencilerin programdan mezun olabilmesi için, bu programda mevcut olan ve 120 AKTS karşılığı bulunan derslerin tümünün alınması 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması ile tamamlaması ve başarısız dersi bulunmaması gerekmektedir. Mezun olanlar Turizm ve Seyahat Hizmetleri Ön lisans derecesi almaya hak kazanmaktadır.
Mezuniyet Sonrası Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavından (DGS) yeterli puan almaları koşuluyla; Turizm İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik, Konaklama İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
Staj
30 iş günü zorunlu staj vardır.
Uygulamalı Ders
Bu program öğretim planında uygulamalı dersler yer almaktadır.
İş Yeri Eğitimi
Bu programda iş yeri eğitimi uygulanmamaktadır.
Çift Anadal, Yandal ve Değişim Olanakları
Program öğrencilerinin Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi değişim programlarına kabul olanakları vardır.
İstihdam Olanakları
Turizm ve Seyahat Hizmetleri ön lisans programı mezunları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, hava yolu şirketleri, oteller, kruvaziyer firmaları ve kongre ve fuar organizasyon firmaları gibi turizm sektörünün çeşitli alanlarında iş bulabilirler. Ayrıca, kamu kurumlarında ve belediyelerin turizmle ilgili birimlerinde çalışma imkânına da sahiptirler.