SUF225 İşletme Yönetimi ve Organizasyonu

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF225
Ad İşletme Yönetimi ve Organizasyonu
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. OĞUZ TAŞBOZAN


Dersin Amacı

Su ürünleri işletmelerinin yönetimi hakkında temel bilgiler

Dersin İçeriği

Su ürünleri işletmeleri yönetimi

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

ders notu, ilgili bilimsel makaleler

Notlar

ders notu, ilgili bilimsel makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su ürünleri işletmeleri hakkında bilgi edinir
ÖÇ02 İşletmelerin çeşitleri hakkında bilgi edinir
ÖÇ03 Su ürünleri işletmelerinin yönetimi konusunda bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ04 Su ürünleri işletmelerinin organizasyonu konusunda bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ05 Farklı yetiştiricilik teknikleri hakkında bilgi edinir
ÖÇ06 Personelin yönetimi konusunda beceri kazanır
ÖÇ07 Ürün alımı ve satışı konusunda bilgi edinir
ÖÇ08 Ürünlerin pazarlanması ve reklam konusunda bilgi edinir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 2
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 2
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 1
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. 2
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 2
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur 2
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su ürünleri işletmeleri hakkinda temel kavramlar Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Su ürünleri işletmeleri hakkında temel kavramlar 2 Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
3 Su Ürünleri işletme çeşitleri Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Su Ürünleri işletme çeşitleri hakkında temel bilgiler Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Kuluçkahaneler Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Kuluçkahaneler 2 Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması, odev Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma
7 Kafes işletmeleri Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması, odev Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma, Anlatım
8 Ara sınav Ders konusu ile ilgili notların okunması ve sınav çalışması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Su ürünleri işleme üniteleri Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Su ürünleri işletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon 2 Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon 3 Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
14 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon 4 Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma
15 Genel değerlendirme Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Final sınavı Ders konusu ile ilgili notların okunması ve sınav çalışması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Final sınavı Ders konusu ile ilgili notların okunması ve sınav çalışması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 78
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,12
AKTS 3 AKTS