SUF328 Su Ürünlerinde Uygulama

2 AKTS - 4-0 Süre (T+U)- 6. Yarıyıl- 0 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF328
Ad Su Ürünlerinde Uygulama
Yarıyıl 6. Yarıyıl
Süre (T+U) 4-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 2 AKTS
Yerel Kredi 0 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. FATMA ÇEVİK


Dersin Amacı

Su Ürünleri Uygulama Becerilerinin Ögrencilere Kazandirilmasi

Dersin İçeriği

Fakültenin sahip oldugu tatlisu ve deniz isletmelerinin tanitimi, bölgedeki yetistiricilik ve isleme tesislerinin tanitimi ve uygulamalari, tatlisu ve denizel ekosistemler hakkinda bilgi ve uygulamalar, avlama arç ve gereçleri ile ilgili bilgi ve uygulama, hastaliklar hakkinda uygulamalar

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ders Notu ve KitaplarDiger Kaynaklar

Notlar

İnternet


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su ürünleri sektöründeki işletmeler (yetiştiricilik, yem v.b.) hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ02 Su kalitesi ve kontrolü hakkında bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ03 Arazi çalışmalarının esasları, uygulamaları hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ04 Su ürünleri işleme metotları ve uygulamaları hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ05 Su ürünlerinde hastalıkların kontrolü ve tedavisi hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ06 Avlama yöntem ve esasları hakkında bilgi ve beceri kazanır.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. 3
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. 3
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 2
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 3
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır.
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 4
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 2
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 3
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur 2
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. 4


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Fakültemiz bünyesinde bulunan arastirma istasyonlarinin (tatli su-deniz) tanitimi İlgili kaynakların araştırılması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
2 Bölgedeki su ürünleri yetistiricilik isletmelerinin tanitilmasi ve uygulamalar İnternet araştırması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
3 Bölgedeki yem fabrikalarinin tanitimi, üretim ve uygulama esaslari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
4 Dogal sucul alanlardaki su kalite kontrol esaslari hakkinda bilgi kazandirma ve uygulamalar İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
5 Su ürünleri yetistiricilik isletmelerinin su kalite kontrol esaslari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
6 Sucul alanlarda örnekler (plankton, su v.b.) alinmasi ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
7 Alinan örneklerin incelenmesi İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
8 Ara sinav İlgili konuların tekrarı Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
9 Sucul alanlardaki populasyon çalismalari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
10 Av araç ve gereçlerinin tanitimi ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
11 Avlama yöntemlerinin esaslari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
12 Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemleri ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
13 Su ürünlerinde isleme metotlari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
14 Su ürünleri hastaliklari kontrolü ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
15 Su ürünlerinde karşılaşılan hastalıkların tedavi yöntemleri ve uygulamaları İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
16 Final İlgili konuların tekrarı Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
17 Final 1 İlgili konuların tekrarı Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 1 14
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 4 4
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 12 12
Toplam İş Yükü (Saat) 58
Toplam İş Yükü / 25 (s) 2,32
AKTS 2 AKTS