SUF310 Su Ürünleri Mekanisazyonu

3 AKTS - 1-2 Süre (T+U)- 6. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF310
Ad Su Ürünleri Mekanisazyonu
Yarıyıl 6. Yarıyıl
Süre (T+U) 1-2 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. SUAT DİKEL


Dersin Amacı

Su ürünleri üretiminde kullanilan alet ekipman ve makinalarin üretimdeki rollerini anlamak, yetistiricilikte kullanilan yöntemleri karsilastirma hakkinda bilgiler edinmek

Dersin İçeriği

Bu derste su ürünleri yetistiriciliginde kullanilan alet ve ekipmanlar makinalarla birlikte anlatilarak, yetistiricilik yöntemleri konusunda makinalarin nasil kullanildigi ne ise yaradigi ve tüm özellkleri anlatilamaktadir.

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

Su ürünlerinde mekanizasyon kitabı

Notlar

makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su ürünlerinde Mekanizasyonunda kullanılan alet ve ekipmanları açıklar İlkel ve modern yetiştiricilik enstrümanlarını karşılaştırr
ÖÇ02 yetiştiricilik yöntemleri arasındaki farklılıkları tanımlar
ÖÇ03 Kültür teknikleri arasındaki farkları tanımlar.
ÖÇ04 Yetiştiricilik ekipmanları öğrenilir
ÖÇ05 Sayma Boylama ekipmanları öğrenilir
ÖÇ06 Aeratorler ve Oksijen jeneratörleri öğrenilir
ÖÇ07 Yemleme ekipmanları öğrenilir
ÖÇ08 Filtre ekipmanlarını tanınır
ÖÇ09 Isı transfer ekipmanları öğrenilir
ÖÇ10 Enerji ekipmanları öğrenilir
ÖÇ11 Hasat ve otomatik hasat makinalari öğrenilir
ÖÇ12 Temizlik ve güvenlik ekipmanlari öğrenilir
ÖÇ13 Türkiyede ve Dünyada Mekanizasyon öğrenilir
ÖÇ14 Endüstriyel yetiştiricilik açısından Mekanizasyonun önemi öğrenilir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 3
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. 4
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. 4
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 3
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 5
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. 2
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 4
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 2
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 3
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 5
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur 5
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. 1


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su ürünleri mekanizasyon araçlarinin siniflandirilmasi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Sahada kullanilan araçlar, Arastirma araçlarinn tanitimi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Yetistiricilikte kullanilan araçlar, Canli stoklama araçlari havuzlar tanklar kafesler Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Filtre mekanizasyonu, filtre elemanlari, sterilizasyon Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Havalandirma araçlari oksijen ve havalandirma ekipmanlari Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Isi transfer ekipmanlari Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Enerji ekipmanlari Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Balik Boylama makinalari Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Hasat ve otomatik hasat makinalari Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Besleme Araçlari ve yemleme yöntemleri Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Besleme Araçlari ve yemleme yöntemleri 2 Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Temizlik ve güvenlik ekipmanlari Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Türkiyede ve Dünyada Mekanizasyon Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Endüstriyel yetiştiricilik açısından Mekanizasyonun önemi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Preperation of exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Preperation of exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü (Saat) 86
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,44
AKTS 3 AKTS