SUF401 Küçük Ölçekli Balıkçılık Uygulamaları

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 7. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF401
Ad Küçük Ölçekli Balıkçılık Uygulamaları
Yarıyıl 7. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi ERHAN AKAMCA


Dersin Amacı

Dersin amacı; kıyı avcılığında kullanılan ve minimum ekipmanla çalışan av araclarının kullanımının öğretilmesidir.

Dersin İçeriği

Bu dersin içeriğini kıyı baıkçılığında kullanılan olta, paraketa ve uzatma ağları oluşturmaktadır.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ders notları

Notlar



Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Proje tasarlama becerisini öğrenebilme
ÖÇ02 Küçük ölçekli balıkçılık yöntemlerine hakim olur
ÖÇ03 Küçük ölçekli balıkçıkta kullanılan av araçlarını kullanma becerisine sahip olur.
ÖÇ04 Küçük ölçekli balıkçılıkta kullanılan tekne yapılarına hakim olur
ÖÇ05 Sürdürülebilir balıkçılık yöntemlerini geliştirir ve uygular
ÖÇ06 Küçük ölçekli balıkçılık ile ilgili mevzuat hakkında bilgi sahibi ve yorumlama yeteneğine sahip olur.
ÖÇ07 Edindiği bilgi ve beceriyi aktarabilme becerisine sahip olur
ÖÇ08 Küçük ölçekli balıkçılık konusunda sunum hazırlama becerisine sahip olur


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 4
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. 3
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 2
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. 2
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 3
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 2
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. 1
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır 1
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 2
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 4
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 5
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 4
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur 3
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. 1


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Giriş Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Küçük Ölçekli Balıkçığıa Genel Bakış Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Küçük Ölçekli Balıkçığıa Genel Bakış (Devam) Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Ticari balıkçılıkta kullanılan olta modelleri ve uygulaması. Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Ticari balıkçılıkta kullanılan olta modelleri ve uygulaması (Devam). Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Paraketa Modelleri ve Kullanımı. Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Paraketa Modelleri ve Kullanımı (Devam). Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav Sınava Hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Sade Uzatma Ağı Modelleri ve kullanımı. Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Sade Uzatma Ağı Modelleri ve kullanımı (Devam). Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Fanyalı Uzatma Ağı Modelleri Ve Kullanımı. Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Fanyalı Uzatma Ağı Modelleri Ve Kullanımı (Devam). Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Pinterler ve kullanımı Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Pinterler ve kullanımı (Devam). Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Dersin Genel Değerlendirilmesi Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava Hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 78
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,12
AKTS 3 AKTS