TUR231 Kongre ve Fuar Yönetimi

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod TUR231
Ad Kongre ve Fuar Yönetimi
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör.Dr. GÖKHAN ÇOLAK


Dersin Amacı

Dünyada ve Türkiye 'de kongre ve fuar organizasyonlarının sosyal, ekonomik ve kültürel boyutlarını kavrayarak, kongre ve fuar organizasyonu ve yönetimi hakkında uygulamalı bilgiye sahip olmak.

Dersin İçeriği

Kongre ve Fuar Yönetimi ile ilgili kavramlar

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Akın AKSU, Detay Yayıncılık.

Notlar

Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Akın AKSU, Detay Yayıncılık.


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Turizm endüstrisinde kongre ve fuar organizasyonlarının sosyo-ekonomik önemini kavrar.
ÖÇ02 Uluslararası ve ulusal kongre turizminin temel özelliklerini bilir.
ÖÇ03 Kongre organizasyonu faaliyetlerinde bulunan kurum-kuruluşların çalışmalarını ve amaçlarını kavrar.
ÖÇ04 Kongre ve fuar organizasyonunda tüm aşamalarındaki hazırlık tekniklerini ve süreçlerini bilir.
ÖÇ05 Kongre ve fuar organizasyonlarında finansal planlama ve tabloları düzenler.
ÖÇ06 Fuarcılık sektörü hakkında bilgi sahibi olur.
ÖÇ07 Fuar organizasyonları düzenler.
ÖÇ08 Ulusal ve uluslararası kongre pazarı hakkında bilgi sahibi olur.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgileri aktarır. 3
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgileri açıklar. 2
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgileri aktarır.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgileri aktarır.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrayarak anlatır. 2
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
PÖÇ07 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır.
PÖÇ08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Konuk gereksinimlerini ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanır.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Temel Bilgisayar kullanım bilgisine ve otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemleri konusunda bilgiye ve bu yazılımları kullanabilme becerisine sahip olur.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar. 2
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar. 2
PÖÇ13 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Etik değerlere bağlı kalarak doğal çevreyi korur. 2
PÖÇ14 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterir.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri sürekli geliştirir.
PÖÇ16 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Eleştirel düşünebilme, alternatif çözümler üretebilmek ve farklı kaynaklardan bilgi elde ederek analiz etme becerisine sahip olur.
PÖÇ17 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. 2
PÖÇ18 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere uygun davranır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Kongre Turizminin Tanımı Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Kongre Turizminin Tarihi Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Kongre Turizminin Özellikleri 1 Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Kongre Turizminin Özellikleri 2 Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Dünyada Kongre Turizmi Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Kongre Turizminde Örgütlenmeler Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Kongre Turizminde Karşılaşılan Sorunlar Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Türkiye'de Kongre Turizmi Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Fuarcılık Sektörü Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Türkiye'de Fuarların ve Fuarcılığın Gelişimi Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Fuar Organizasyonları Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Kongre ve Toplantı Hizmetlerinin Organizasyonu 1 Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Kongre ve Toplantı Hizmetlerinin Organizasyonu 2 Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Ulusal ve Uluslararası Kongre Pazarı Ders Kitabı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 78
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,12
AKTS 3 AKTS