TUR228 Ziyafet Servis Yönetimi

4 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 4. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod TUR228
Ad Ziyafet Servis Yönetimi
Yarıyıl 4. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi DİLEK SAY


Dersin Amacı

Öğrencilerin banket servis organizasyonları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak.

Dersin İçeriği

Ziyafet Servisi Tanımı , Ziyafet Bölümü Organizasyon Yapısı, İş Tanımları , Ziyafet Sözleşmesi hazırlanması, Ziyafet Öncesi yapılan Hazırlıklar, Ziyafet Türleri, Ziyafetin Gerçekleştirilmesi

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik.

Notlar

Ziyafet Servisi Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları.


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Ziyafet müdürü ve misafir arasında yapılacak olan ziyafet sözleşmesini hazırlar
ÖÇ02 Ziyafet sözleşmesinin şartlarına uygun olarak ziyafet öncesi hazırlıkları yapar
ÖÇ03 Ziyafet sözleşmesinde belirtilen ve misafir isateklerini de göz önünde bulundurarak ziyafet organizasyonunu yapar
ÖÇ04 Ziyafet ön hazırlıklarına uygun olarak ziyafet servisini planlar
ÖÇ05 Ziyafeti tanımımlayarak önemini açıklar
ÖÇ06 Ziyafet sırasında uygulanacak organizasyon yapısını açıklar
ÖÇ07 Ziyafet servisi sırasında uygulanan ziyafet çeşitlerini açıklar
ÖÇ08 Ziyafet sözleşmelerinde belirlenen ziyafet menülerini sıralar


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgileri aktarır.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgileri açıklar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgileri aktarır.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgileri aktarır. 5
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrayarak anlatır.
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır. 5
PÖÇ07 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır. 5
PÖÇ08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Konuk gereksinimlerini ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanır. 3
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Temel Bilgisayar kullanım bilgisine ve otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemleri konusunda bilgiye ve bu yazılımları kullanabilme becerisine sahip olur.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Ekip üyesi olarak sorumluluk alır. 5
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar.
PÖÇ13 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Etik değerlere bağlı kalarak doğal çevreyi korur.
PÖÇ14 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterir. 5
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri sürekli geliştirir. 4
PÖÇ16 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Eleştirel düşünebilme, alternatif çözümler üretebilmek ve farklı kaynaklardan bilgi elde ederek analiz etme becerisine sahip olur.
PÖÇ17 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. 4
PÖÇ18 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere uygun davranır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Ziyafet Servisi Tanımı Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Otel İşletmelerinde Ziyafet Organizasyon Yapısı Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 Otel İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu İş Tanımları Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Beyin Fırtınası, Bireysel Çalışma
4 Ziyafet Sözleşmesi Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Bireysel Çalışma, Beyin Fırtınası
5 Otel İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Bireysel Çalışma
6 Ziyafet Çeşitleri Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma
7 Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Masa ve Sandalyelerin Yerleştirilmesi Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Beyin Fırtınası, Bireysel Çalışma
8 Ara Sınav Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Örtülerin Açılması Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Bireysel Çalışma
10 Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Menü Kartı ve İsimliklerinin Yerleştirilmesi Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Bireysel Çalışma
11 Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Çiçek ve Şamdanların Yerleştirilmesi, Posta Dağıtımı Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Bireysel Çalışma
12 Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Müşterilerin Karşılanması Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Bireysel Çalışma
13 Ziyafet Organizasyonlarında Bütçe Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Problem Çözme
14 Ziyafet Menüleri Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma
15 Ziyafetin Gerçekleştirilmesi Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Proje Temelli Öğrenme
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 8 8
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 24 24
Toplam İş Yükü (Saat) 88
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,52
AKTS 4 AKTS