OT206 Organik Meyve Yetiştiriciliği

4 AKTS - 2-2 Süre (T+U)- 4. Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod OT206
Ad Organik Meyve Yetiştiriciliği
Yarıyıl 4. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-2 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör. İLKAY ŞEN


Dersin Amacı

Öğrencilere meyve ağaçları ile ilgili genel bilgiler vermek, bakım, gübreleme, budama gibi konuları öğretmek, pomolojik sınıflandırma ve büyüme düzenleyiciler gibi konularda bilgi edindirmektir.

Dersin İçeriği

Organik meyveciliğin türkiyedeki durumu, dünyada ki durumu, meyvecilikte organik tarım uygulamaları, organik meyve yetiştiriciliği aşamaları, kültürel mücade yöntemleri, hasat ve paketleme işlevlleri işlenecektir.

Dersin Ön Koşulu

Kaynaklar

Organik Tarım, (Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş) Eflatun Yayınevi, Yayın No:11, ISBN: 978-605-4160-08-2

Notlar

Farklı kaynaklardan derlenmiş sunumlar ve ders notları internet kaynakları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 İnsan beslenmesinde meyveciliğin önemini açıklar.
ÖÇ02 Bahçe kurma ve yıllık kültürel işlevlerini açıklar.
ÖÇ03 Pomolojik gruplandırmayı açıklar.
ÖÇ04 Önemli meyve çeşitlerini analizlerini açıklar.
ÖÇ05 Organik meyvenin dünyada ki durumunu açıklar.
ÖÇ06 Türkiye ve Dünyada organik meyve yetiştiriciliğinin durumunu açıklar.
ÖÇ07 Organik olarak üretilen meyveleri açıklar.
ÖÇ08 Organik olarak üretilen meyvelerin meyve özelliklerini açıklar.
ÖÇ09 Meyvelerin bitkisel özelliklerini açıklar.
ÖÇ10 Meyve türlerinin özelliklerini açıklar.
ÖÇ11 Meyvelerin botanik sınıflandırılmasını açıklar.
ÖÇ12 Meyvelerin insan sağlığına olan yararlarını açıklar.
ÖÇ13 Organik meyve bahçesi tesisini açıklar.
ÖÇ14 Organik meyvelerin değerlendirlme yöntemlerini açıklar.
ÖÇ15 Organik meyvelerin hasad ve depolama işlemlerini açıklar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Meyveciliğin ülke ekonomisindeki yeri farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
2 Meyveciliğin ekolojik istekleri farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
3 Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
4 Meyvenin oluşumu farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
5 Meyvecilik tekniği farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
6 Meyvecilik tekniği farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
7 Meyve bahçesi kurulmasi ve yıllık bakım işleri farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
8 Ara Sınav sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Meyve ağaçlarının beslenmesi farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
10 Meyve ağaçlarının budanması farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
11 Büyümeyi düzenleyici maddeler, özellikleri ve meyvecilikte kullanım alanlari farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
12 Büyümeyi düzenleyici maddeler, özellikleri ve meyvecilikte kullanım alanlari farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
13 Meyve pomolojisi farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
14 Önemli meyve çeşitleri farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
15 Önemli meyve çeşitleri farklı kaynaklardan yararlanılmıştır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav