YOT242 Güzel Sanatlar II

3 AKTS - 2-1 Süre (T+U)- 4. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod YOT242
Ad Güzel Sanatlar II
Yarıyıl 4. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-1 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör. BİLGE BOZ


Dersin Amacı

Medeniyetlerin ayırt edici özelliklerinden olan Sanatın insan ve toplum hayatındaki yeri ve önemini, toplumsal yaşam ve barışa katkılarını öğretmektir.

Dersin İçeriği

Sanat kültürünü, sanata bakış açısını kazandırmak. Bir sanat eserinin değerlendirilmesinde yararlı olacak bilgiler vermek. Güncel sanat olaylarının takip edilmesi ve değerlendirilmesi.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

1. Prof.Dr. Bahadır GÜLMEZ, KÜLTÜR TARİHİ, Anadolu Aöf yayınları 2. DOÇ. DR. GÜLDER EMRE, RESİM SANATI TARİHİ, İstanbul Aöf yayınları 3. Prof.Dr. Canan PARLA, Sanat TARİHİ, Anadolu Aöf yayınları

Notlar

Dijital kaynaklar, Ders notları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Kültürel değerlerin önemini açıklar.
ÖÇ02 Sanatın birleştirici ve evrensel işlevlerini ilişkilendirir.
ÖÇ03 Sanatın tanımını, anlamını, işlevini gerekçeleriyle açıklar.
ÖÇ04 Sanatın türlerini ve nasıl sınıflandırıldığını tanımlar.
ÖÇ05 Toplumların gelişiminde sanatın rolünü açıklar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler tarımsal üretim sürecine ait temel bilgileri, organik tarım ilkelerini, üretim felsefesini ve konuyla ilgili temel bilgileri açıklar. 1
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler organik tarım alanında öğrendiği bilgilerin doğru, güvenilir ve güncel olup olmadığını bilirler. 1
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir tarım yönetimi, kırsal kalkınma, tarımsal planlama ve tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini bilirler. 1
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Organik Tarım Kanunu ve Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda organik tarım üretim faaliyetlerini yönetirler. 1
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler organik ürünün nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar olan üretim aşamalarında karşılaşılabilecekleri sorunlara çözüm üretirler 1
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler organik tarım alanında sorunları bilimsel araştıma yöntemine (tanımlama, analiz etme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm üretme ve uygulama) uygun biçimde değerlendirebilirler. 1
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler organik tarım alanında hem bireysel hem de ekip üyesi olarak karşılaştığı problemlerin çözümünde üstlendiği sorumlulukları yerine getirirler. 1
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler mesleği ile ilgili gelişmeleri hayat boyu öğrenmenin gerekliliği ile takip ederler. 4
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanında araştırma ve sorgulama yoluyla elde ettiği bilgiye kullanırlar 1
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanı ile ilgili kişi ve kurumlarla etkileşimli olarak toplumsal, kültürel ve etik sorumluluk bilinci ile projeler üretebilirler. 1
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler mesleği ve diğer alanlarla ilgili iletişim sürecini yönetebilecek olan Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilirler.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak sözlü ve yazılı olarak iletişim kurabilirler.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanı ile ilgili bilimsel araştırma sürecinden elde edilen sonuçları uygulayabilirler. 1
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım ile ilgili gürev ve sorumluluklarını bilimsel, kültürel, etik değerler ve yasal mevzuata uygun yaparlar. 1
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanında sosyal adalet, kalite, kültürel değerler, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptirler. 3


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Dersin genel tanımı ve kaynakların verilmesi İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Sanatta zaman boyutu İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Sanatta mekan boyutu İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Sanat ve doğal çevre İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Sanat ve kentsel çevre İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Plastik Sanatlar ve edebiyat (Dünyadan örnekler) İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Plastik Sanatlar ve edebiyat (Türkiyeden örnekler) İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav İnternet konu taraması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Ödev
9 Belgesel gösterimi İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Müzik Sanatı İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Fotoğraf Sanatı İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Müze ve sergi gezisi İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Gösteri
13 Müze ve sergi gezisi İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Gösteri
14 Müze ve sergi gezisi İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Gösteri
15 Müze ve sergi gezisi İnternet konu taraması Öğretim Yöntemleri:
Gösteri
16 Yarıyıl Sonu Sınavları İnternet konu taraması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları İnternet konu taraması


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 12 3 36
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 12 2 24
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 2 2
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 3 3
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü (Saat) 75
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,00
AKTS 3 AKTS