Genel Bilgi
Kod | SD0481 |
Ad | Su Ürünleri Tüketim Şekilleri |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Güz ve Bahar |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Lisans Dersi |
Etiket | ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders |
Öğretim Şekli | Uzaktan Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT |
Dersin Öğretim Elemanı |
Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.) |
Dersin Amacı / Hedefi
Yenilebilir su ürünlerini tanımak, temizleme ve tazelik bilgisine sahip olmak, surimi, suşhi, ançuez, havyar, konserve, marinat, balık yağı gibi işlenmiş su ürünlerini öğrenmek ve böylece su ürünleri tüketimi hakkında bilinçlendirmek.
Dersin İçeriği
Yenilebilir su ürünleri türleri, tazelik değerlendirmesi, pişirme öncesi hazırlama uygulamaları, ev koşulları ve sanayide en çok görülen tüketim şekilleri
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Kitapları
Notlar
Internet kaynakları
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | En çok tüketilen su ürünü türlerini tanır |
ÖÇ02 | Su ürünlerinin tazeliğini değerlendir |
ÖÇ03 | Su ürünlerini temizlenmesini bilir |
ÖÇ04 | İşlenmiş su ürünlerini öğrenir |
ÖÇ05 | Su ürünleri işleme tekniklerini öğrenir |
ÖÇ06 | Su ürünlerinin besin değerini ve insan sağlığı için faydalarını bilir |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Yenilebilen su ürünü türleri | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
2 | Su ürünlerinin tazelik değerlendirmesi | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
3 | Su ürünlerinin temizlenme şekilleri | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
4 | Su ürünlerinin besin değeri ve insan tüketimi için önemi | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
5 | Soğutulmuş, dondurulmuş su ürünleri | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
6 | Surimi, kroket, burger, ezme | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
7 | Tütsülenmiş su ürünleri | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma |
8 | Ara Sınav | Proje, ödev, performans değerlendirmesi | Ölçme Yöntemleri: Ödev, Proje / Tasarım, Performans Değerlendirmesi, Yazılı Sınav |
9 | Işınlanmış su ürünleri | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
10 | Konserve ve marine ürünler | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
11 | Tuzlanmış su ürünleri, tarama ve havyar | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
12 | Fermente su ürünleri | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
13 | Balık yağları, kapsül ve şuruplar | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
14 | Balık yemekleri | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma |
15 | Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme | Anlatım, tartışma, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Proje, ödev, performans değerlendirmesi | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Proje, ödev, performans değerlendirmesi | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 7 | 7 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 12 | 12 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 75 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 3,00 | ||
AKTS | 3 AKTS |