İG033 Su Ürünleri Üretim İşletmelerinde İş Güvenliği Risk Analizleri

6 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod İG033
Ad Su Ürünleri Üretim İşletmelerinde İş Güvenliği Risk Analizleri
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Yüksek Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. SUAT DİKEL


Dersin Amacı

Su Ürünleri Üretim sektörü ile ilgili çalışanlara işletmelerde karşılaşmaları olası riskleri analiz etme beceri kazandırmak

Dersin İçeriği

Su Ürünleri Üretim İşletmelerinde karşılaşılan risklerin neler olduğu ve bunların oluşmaması için yapılacak önlemleri içerir

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

Ders notu ve Klasör

Notlar

dergiler ve makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su Ürünleri üretim işletmelerinde sağlık ve güvenlik risklerini belirleyebilme yeteneği kazanır
ÖÇ02 İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevcut sistem ve uygulamalar ile ilgili bilgiler edinir
ÖÇ03 Su Ürünleri üretimi ile ilgili mesleki hastalıklar ve iş kazaları hakkında bilgiler edinir
ÖÇ04 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donunanımlar hakkında bilgiler ediinir
ÖÇ05 Dünya çapında konu ilgili yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgiler ednilir
ÖÇ06 Su ürünleri üretim ve işleme birimlerinde kişisel korunum donanımlarının kullanımı hakkında bilgiler edinir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Çalışma ortamındaki sağlık ve güvenlik risklerini belirleyebilme becerisi kazanır, 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İşyeri ortamında gerekli koruyucu işlemleri saptayıp, önlemler alabilme, işverenin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda koordinasyonu sağlayabilme becerisi kazannır, 4
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş güvenliği alanında kuramsal, teknik, uygulama ve hukuki bilgilerini sürekli güncelleyerek kullanabilme becerisi kazanır, 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Mesleği ile ilgili mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olma ve güncel takip edebilme becerisi kazanır 5
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Uzmanlık alanında edindiği bilgi ve beceriyle, iş güvenliği konusunda karşısına çıkan problemleri tanımlayabilme, çözümünde etkin kullanabilme ve çözüm yöntemlerini iş ortamındaki ilgili kişilerle diyalog kurarak çözebilme becerisi kazanır, 5
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevcut sistem ve uygulamalara yenilik katabilme, araştırma yapıp değerlendirebilme becerisine sahip olur,
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Genel bilgi iletişim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma ve kullanabilme becerisi kazanır,
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İlk yardım, olağan dışı durumlar, afetler ve yangınla mücadele ve tahliye işleri konusunda ekiple birlikte çalışır, 2
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Çalıştığı ortamda yasal mevzuat ve şartlara uygun olarak işin yürütülme becerisine sahip olma, çalışanları ve çalışan temsilcilerini bilgilendirme becerisi kazanır, 3
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Meslek hastalıkları, iş kazaları ve önlenmesi hakkında bilgi sahibi olur, 5
PÖÇ11 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donanımları öğrenir, 3
PÖÇ12 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kişisel maruziyet ve ortam ölçüm tekniklerini bilir. 4


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin genel bilgilendirme konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
2 İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevcut sistem ve uygulamalara konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 Su Ürünleri üretimi ile ilgili mesleki hastalıklar ve iş kazaları hakkında bilendirme konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
4 Su Ürünleri üretimi ile ilgili mesleki hastalıklar ve iş kazaları hakkında bilgilendirme1 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
5 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donunanımlar hakkında bilgiler konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
6 Dünya çapında konu ilgili yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgiler konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
7 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan analizler konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
8 Ara Sınav Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
9 Su Ürünleri üretiminde Risk konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
10 Mesleki hastalıklar konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Su Ürünleri üretiminde Bölgesel farlılıklar 1 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Su Ürünleri üretiminde Bölgesel farlılıklar konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 İş güvenliğinde önlemler alınması konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 İş güvenliğinde önlemler alınması 1 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Mesleki hastalıkların Önlenmesi konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 157
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,28
AKTS 6 AKTS