ZO0031 Koyunlarda süt üretimi için ıslah yöntemleri

6 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ZO0031
Ad Koyunlarda süt üretimi için ıslah yöntemleri
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Doktora Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. OSMAN TORUN


Dersin Amacı

Süt veriminin arttırılmasında kullanılan ıslah yöntemlerinin öğretilmesi

Dersin İçeriği

Koyunlarda süt veriminin geliştirilme olanakları

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

ilgili literatür

Notlar

uygulama


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 koyunlarda süt verim yönünün geliştirilmesinde uygulanan ıslah yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur
ÖÇ02 koyunlarda sağım operasyonunu organize eder
ÖÇ03 sağım kayıtlarını düzenleyerek damızlık secimi yapar
ÖÇ04 yerli koyun ırklarının süt verim düzeylerini bilir
ÖÇ05 yabancı süt verim ırkları hakkında bilgi sahibi olur
ÖÇ06 Süt verim yönlü koyunların morfolojik yapı bakımından değerlendirilmesi


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır 5
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır 4
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Süt ve üretimi ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Süt verim yönlü yerli koyun ırkları ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Süt verim yönlü yabancı koyun ırkları ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Süt verimi ölçütleri ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Süt verimi hesaplama yöntemleri ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 1 Süt verimini etkileyen faktörler ders notları Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma
7 süt kontrolü ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 Ara Sınavlar Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 2 Süt verimini etkileyen faktörler ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Süt verim yönlü koyunların morfolojik yapı bakımından değerlendirilmesi ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 1 Hayvan ıslahına giriş ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 2 Hayvan ıslahına giriş ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 1 Süt verimini etkileyen ıslah yöntemleri ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Süt verimini etkileyen ıslah yöntemleri ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Genel tekrar ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları yok Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları yok Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 157
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,28
AKTS 6 AKTS