Genel Bilgi
Kod | ZO007 |
Ad | Organik Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Bahar |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 6 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Doktora Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. NAZAN KOLUMAN |
Dersin Öğretim Elemanı |
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. |
Dersin Amacı / Hedefi
öğrencilere organik sistemde hayvancılığın öğretilmesi
Dersin İçeriği
organik nedir, organik hayvancılık, organik keçi, organik koyun, organik yem
Dersin Ön Koşulu
ön koşul bulunmamaktadır
Kaynaklar
hocanın kendi ders notları
Notlar
başka kaynak yoktur
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Organik kavramını bilir, organik ürün üretim koşullarını bilir ve uygulanmasını sağlar |
ÖÇ02 | Organik hayvancılığın uygulanması sırasında çıkan sorunları çözer |
ÖÇ03 | Organik hayvan beslemeyi bilir, organik yem kaynakları ve saklama koşullarını bilir |
ÖÇ04 | Organik ürün üretimindeki kuralları bilir, organik ürün depolama, transfer ve market rafındaki koşulları bilir ve uygular |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır | 1 |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar | |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır | |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır | |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır | |
PÖÇ06 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır | |
PÖÇ07 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır | 1 |
PÖÇ08 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır | |
PÖÇ09 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır | 1 |
PÖÇ10 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser | 1 |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | hayvansal üretim sistemleri | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | Biyolojik çeşitlilik | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
3 | Yerli gen kaynakları | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
4 | Konvansiyonel sistemler | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
5 | Ekolojik sistemler | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
6 | Organik hayvancılığın kuralları | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
7 | Organik hayvan besleme | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
8 | Ara Sınav | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
9 | Organik hayvan barındırma | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
10 | Hayvan sağlığı koruma | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
11 | Konvansiyonel üretim | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
12 | organik sürü oluşturulması | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
13 | hayvan nakli | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
14 | rasyon hazırlama | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
15 | destekler | Dersle ilgili materyalin okunması ve internet taraması | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | ön hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | ön hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 6 | 84 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 2 | 6 | 12 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 6 | 6 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 12 | 12 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 142 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 5,68 | ||
AKTS | 6 AKTS |