ETS121 Sanayi 101

3 AKTS - 1-1 Süre (T+U)- 1. Yarıyıl- 1 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ETS121
Ad Sanayi 101
Yarıyıl 1. Yarıyıl
Süre (T+U) 1-1 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 1 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. NAZIM AKSAKER


Dersin Amacı

Öğrencilerin mezuniyetten sonra yapmayı düşündüğü işe yönelik bir çalışmanın ögrenci tarafından hazırlanması ve sunumunun yapılmasının ögretimesi

Dersin İçeriği

Öğrencinin mezuniyet sonrası çalışabileceği alanlar ile ilğili çalışmaların yapılması ve sunulması

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

Ders Notu

Notlar

Ders Notu


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Elektrik teknikeri olarak mesleğini tanır.
ÖÇ02 İletişim becerilerini uygular.
ÖÇ03 Mesleğinde eleştirel düşünme becerisi kazanır.
ÖÇ04 Zaman yönetimini planlar.
ÖÇ05 İşbirliği ve Ekip Çalışması için gerekli yetenekleri kazanır.
ÖÇ06 Etik davranış ilkelerini kazanır.
ÖÇ07 İş dünyası ile İlişki kurma becerisi kazanır.
ÖÇ08 Kariyer Yönetimi ve İlerlemesi için gerekli öğrenimi sağlar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli bilgiye sahip olur. 2
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlar. 3
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Elektronik ile ilgili kavramları ve elektronik devre elemanlarını tanır. 2
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve kendini sürekli yenileme becerisini kazanır. 4
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Sanayi ve hizmet sektöründeki üretim süreçlerini izleyerek uygulama becerisine sahip olur. 3
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Alanıyla ilgili mesleki plan ve projelerin çizimlerini gerçekleştirir. 2
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Mesleğine yönelik işletmelerin kurumsal yapılarını tanır. 4
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Elektronik Teknolojisi alanında öğrendiklerini bağımsız olarak uygulayabildiğini gösterir.
PÖÇ09 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili gerekli olan bilgisayar yazılım ve donanımlarını, modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini kullanma becerisine sahip olur.
PÖÇ10 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Kontrol Sistemleri, Elektrik Motorları, Güç Elektroniği, Sensörler, Transdüserler, PLC, Mikroişlemciler, Sayısal Elektronik ve Analog Elektronik hakkında bilgi sahibi olur.
PÖÇ11 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Bilgisayar destekli çizim ve alanı ile ilgili simülasyon programları kullanarak mesleki plan ve projelerin çizimlerini gerçekleştirme becerisi kazanır.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olur. 3
PÖÇ13 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Etkili iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olur. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Takım çalışması veya bireysel çalışmada elektronikle ilgili sorunlarda çözüm üretebilir. 2
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği İş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olur. 2
PÖÇ16 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Elektronik devrelerin arıza analizinde ölçme aygıtlarını etkin bir şekilde kullanır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Ders Tanıtımı ve Giriş, Elektrik tekniker kimliği oluşturmanın önemi, Dersin amaçları ve beklentileri Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Elektrik tekniker kimliği oluşturmak, Kişisel değerlerin belirlenmesi, Mesleki hedefleri belirleme, Alandaki mentörler ve rol modeller ile iletişim Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Etkili iletişim becerilerinin önemi, Yazılı ve sözlü iletişim stratejileri, İş dünyasında kullanılan mesleki terminolojiler. Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Eleştirel düşünmenin önemi, Analiz yapma ve değerlendirme becerileri, Karar verme süreci Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Zaman yönetimi stratejileri, İş dünyasında zaman yönetimi, Önceliklendirme ve planlama becerileri Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 İşbirliği yapmanın önemi, Ekip çalışmasının avantajları, Problemleri çözmek için takım çalışması Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Değişim ve uyum sağlamanın önemi, Yeni zorluklarla başa çıkmak için stratejiler, Öğrenme ve gelişme becerileri Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 Ara Sınavlar Konu ile ilgili araştırma Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Etik standartlar ve değerler, Etik sorunlar ve karşılaşılan zorluklar, Karar verme sürecinde etik Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Mesleki sorumlulukların tanımı, İş dünyasında sorumluluk sahibi olma, Müşteri ve paydaşlarla ilişkilerde sorumluluk Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 İş arama stratejileri, Başvuru süreci ve iş görüşmesi hazırlığı, Kariyer planlama ve yol haritası Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Verimli bir çalışma ortamı yaratmak için stratejiler, Motivasyonun önemi ve motivasyon sağlama yöntemleri, İşyerindeki performansı yönetmek Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Mesleki gelişim fırsatları, Eğitim ve öğrenme fırsatları, Yetenekleri geliştirmek için kaynaklar Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 İş dünyasındaki ilişkilerin önemi, İşbirliği yapmak için stratejiler, İşyerindeki etkili iletişim becerileri Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Kariyer hedefleri belirleme ve planlama, Yükselme fırsatları ve ilerleme için stratejiler, Kendini tanıtma becerileri geliştirme Ön hazırlık gerekli değildir. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Konu ile ilgili araştırma Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Konu ile ilgili araştırma Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 9 9
Toplam İş Yükü (Saat) 85
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,40
AKTS 3 AKTS