G403 Mezuniyet Çalışması

2 AKTS - 0-2 Süre (T+U)- 7. Yarıyıl- 1 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod G403
Ad Mezuniyet Çalışması
Dönem 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 7. Yarıyıl
Süre (T+U) 0-2 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 2 AKTS
Yerel Kredi 1 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Bitirme
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. NURAY GÜZELER
Dersin Öğretim Elemanı Doç. Dr. SÜLEYMAN POLAT (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Öğrencilerin laboratuvar sanayi deneyimi kazanmaları

Dersin İçeriği

Sanayi ve laboratuvar çalışmaları

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Öğretim Üyesi tarafından hazırlanan ders notu.

Notlar

Öğretim Üyesi tarafından tasarlanan proje materyali.


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ02 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 1
ÖÇ03 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 2
ÖÇ04 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 3
ÖÇ05 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 4
ÖÇ06 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 5
ÖÇ07 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 6
ÖÇ08 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 7
ÖÇ09 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 8
ÖÇ10 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 9
ÖÇ11 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 10
ÖÇ12 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 11
ÖÇ13 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 12
ÖÇ14 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 13
ÖÇ15 Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 14


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık Mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliğinde karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Disiplin içi (Gıda Mühendisliği) ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. 4
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; Gıda Mühendisliği alanında etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. 5
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; Gıda Mühendisliği alanında bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. 4
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Etik ilkelerine uygun davranma, Gıda Mühendisliği alanında mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi. 4
PÖÇ11 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın Gıda Mühendisliği alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Gıda Mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Laboratuvar uygulamaları Temel laboratuvar bilgileri Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
2 Laboratuvar uygulamaları 1 Temel laboratuvar bilgileri 1 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
3 Laboratuvar uygulamaları 2 Temel laboratuvar bilgileri 2 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
4 Laboratuvar uygulamaları 3 Temel laboratuvar bilgileri 3 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
5 Laboratuvar uygulamaları 4 Temel laboratuvar bilgileri 4 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
6 Laboratuvar uygulamaları 5 Temel laboratuvar bilgileri 5 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
7 Laboratuvar uygulamaları 6 Temel laboratuvar bilgileri 6 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
8 Ara Sınav Temel laboratuvar bilgileri Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Laboratuvar uygulamaları 7 Temel laboratuvar bilgileri 7 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
10 Laboratuvar uygulamaları 8 Temel laboratuvar bilgileri 8 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
11 Laboratuvar uygulamaları 9 Temel laboratuvar bilgileri 9 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
12 Laboratuvar uygulamaları 10 Temel laboratuvar bilgileri 10 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
13 Laboratuvar uygulamaları 11 Temel laboratuvar bilgileri 11 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
14 Laboratuvar uygulamaları 12 Temel laboratuvar bilgileri 12 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
15 Laboratuvar uygulamaları 13 Temel laboratuvar bilgileri 13 Öğretim Yöntemleri:
Deney / Laboratuvar
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Temel laboratuvar bilgileri Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Temel laboratuvar bilgileri Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 4 4
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 8 8
Toplam İş Yükü (Saat) 54
Toplam İş Yükü / 25 (s) 2,16
AKTS 2 AKTS

Güncelleme Zamanı: 08.05.2023 06:41