Genel Bilgi
Kod | G403 |
Ad | Mezuniyet Çalışması |
Dönem | 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı |
Yarıyıl | 7. Yarıyıl |
Süre (T+U) | 0-2 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 2 AKTS |
Yerel Kredi | 1 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Lisans Dersi |
Tür | Bitirme |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. NURAY GÜZELER |
Dersin Öğretim Elemanı |
Doç. Dr. SÜLEYMAN POLAT
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
|
Dersin Amacı / Hedefi
Öğrencilerin laboratuvar sanayi deneyimi kazanmaları
Dersin İçeriği
Sanayi ve laboratuvar çalışmaları
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Öğretim Üyesi tarafından hazırlanan ders notu.
Notlar
Öğretim Üyesi tarafından tasarlanan proje materyali.
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak |
ÖÇ02 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 1 |
ÖÇ03 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 2 |
ÖÇ04 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 3 |
ÖÇ05 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 4 |
ÖÇ06 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 5 |
ÖÇ07 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 6 |
ÖÇ08 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 7 |
ÖÇ09 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 8 |
ÖÇ10 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 9 |
ÖÇ11 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 10 |
ÖÇ12 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 11 |
ÖÇ13 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 12 |
ÖÇ14 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 13 |
ÖÇ15 | Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 14 |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık Mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi. | |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda Mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi. | |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda Mühendisliğinde karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. | |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi. | |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi. | |
PÖÇ06 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Disiplin içi (Gıda Mühendisliği) ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. | 4 |
PÖÇ07 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; Gıda Mühendisliği alanında etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. | 5 |
PÖÇ08 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; Gıda Mühendisliği alanında bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. | 4 |
PÖÇ09 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Etik ilkelerine uygun davranma, Gıda Mühendisliği alanında mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi. | |
PÖÇ10 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda Mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi. | 4 |
PÖÇ11 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın Gıda Mühendisliği alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Gıda Mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Laboratuvar uygulamaları | Temel laboratuvar bilgileri | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
2 | Laboratuvar uygulamaları 1 | Temel laboratuvar bilgileri 1 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
3 | Laboratuvar uygulamaları 2 | Temel laboratuvar bilgileri 2 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
4 | Laboratuvar uygulamaları 3 | Temel laboratuvar bilgileri 3 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
5 | Laboratuvar uygulamaları 4 | Temel laboratuvar bilgileri 4 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
6 | Laboratuvar uygulamaları 5 | Temel laboratuvar bilgileri 5 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
7 | Laboratuvar uygulamaları 6 | Temel laboratuvar bilgileri 6 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
8 | Ara Sınav | Temel laboratuvar bilgileri | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
9 | Laboratuvar uygulamaları 7 | Temel laboratuvar bilgileri 7 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
10 | Laboratuvar uygulamaları 8 | Temel laboratuvar bilgileri 8 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
11 | Laboratuvar uygulamaları 9 | Temel laboratuvar bilgileri 9 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
12 | Laboratuvar uygulamaları 10 | Temel laboratuvar bilgileri 10 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
13 | Laboratuvar uygulamaları 11 | Temel laboratuvar bilgileri 11 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
14 | Laboratuvar uygulamaları 12 | Temel laboratuvar bilgileri 12 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
15 | Laboratuvar uygulamaları 13 | Temel laboratuvar bilgileri 13 | Öğretim Yöntemleri: Deney / Laboratuvar |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Temel laboratuvar bilgileri | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Temel laboratuvar bilgileri | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 4 | 4 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 8 | 8 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 54 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 2,16 | ||
AKTS | 2 AKTS |