SUF430 Mesleki Uygulama 2

4 AKTS - 1-0 Süre (T+U)- 8. Yarıyıl- 1 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF430
Ad Mesleki Uygulama 2
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 8. Yarıyıl
Süre (T+U) 1-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 1 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. Bir önceki dönem grupları ve öğretim elemanları gösterilmektedir.
Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Ögrencinin meslegi ile ilgili alanindaki kamu kurumlari ve özel isletmelerde uygulamalarda bulunmasi, takim çalismasi içerisinde yer alabilmesi ve mesleki deneyimlerini arttirabilmesini saglamak

Dersin İçeriği

Alani ile ilgili mesleki deneyim kazanmak

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Daha önceki yılların staj defterleri örnek gösterilir

Notlar

internet kaynakları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su ürünleri temel bilimler alanında bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ02 Edindiği teorik bilgileri uygulayabilir
ÖÇ03 Takım çalışması içerisinde yer alabilir
ÖÇ04 İş hayatındaki düzeni öğrenir ve insan ilişkilerini geliştirir
ÖÇ05 Su ürünleri yetiştiricilik ve hastalıklar alanında bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ06 Su ürünleri avlama ve işleme konularında bilgi ve beceri kazanır


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen Bilimleri ve temel mühendislik dallarında temel kavram ve ilkeleri açıklar. 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, tasarım, planlama ve teknoloji kullanımına yönelik temel bilgileri açıklar. 4
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri ile ilgili strateji, yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirme yöntemlerini açıklar.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri ile ilgili üretim ve/veya işleme süreçlerini açıklar. 3
PÖÇ05 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su ürünleri le ilgili edindiği bilgilerin doğruluğunu, güvenirliğini ve güncelliğini değerlendirir
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak olay ve olguları bilimsel yöntemle inceler. 2
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su ürünleri ile ilgili sorunları bilimsel yöntemler kullanarak araştırır. 4
PÖÇ08 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili işletmelerde danışmanlık, denetim ve bilirkişilik gibi görevlerin gerektirdiği beceri ve yetkinliğe sahiptir. 2
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili işletmelerde karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır 3
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili disiplinler arası çalışmalar yapar. 4
PÖÇ11 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili sürekli yenilenen bilgi ve becerileri öğrenmek için yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. 1
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Bilgilere ulaşma ve onları kullanma yetkinliğine sahiptir. 3
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili edindiği bilgileri toplum yararına kullanır. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Toplum ve dünya gündemindeki olayları izler. 4
PÖÇ15 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Yaşadığı sosyal çevrenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dikkate alarak projeler üretir.
PÖÇ16 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Su ürünleri ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri çeşitli platformlarda toplumun bilinçlenmesi amacıyla paylaşır.
PÖÇ17 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Bir yabancı dili alanıyla ilgili kaynakları takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde kullanır.
PÖÇ18 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Su ürünleri ile ilgili bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÖÇ19 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, su ürünleri yetiştiriciliği, avlama ve işleme teknolojisi alanlarında çalışmaları yürütür.
PÖÇ20 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Çevresel, teknik, teknolojik ve ekonomik yönleri dikkate alarak su ürünleri ile ilgili projeler hazırlayarak yönetir.
PÖÇ21 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
PÖÇ22 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Alanıyla ilgili mevzuatı bilerek ona uygun davranır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
2 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 1 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
3 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 2 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
4 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 3 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
5 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 4 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
6 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 5 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
7 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 6 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
8 Ara Sınav Programın incelenmesi Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
9 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 7 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
10 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 8 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
11 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 9 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
12 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 10 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
13 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 11 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
14 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 12 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
15 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak 13 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı ve görsel sunum hazırlanması Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı ve görsel sunum hazırlanması Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 1 14
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 2 6 12
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 3 3
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 6 6
Toplam İş Yükü (Saat) 105
Toplam İş Yükü / 25 (s) 4,20
AKTS 4 AKTS

Güncelleme Zamanı: 09.05.2024 09:52