ATO221 Oda Servisi

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ATO221
Ad Oda Servisi
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Etiket S Seçmeli
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör. CANANİ YALÇİN
Dersin Öğretim Elemanı Öğr. Gör. CANANİ YALÇİN (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Oda servisinin organizasyon yapısını oluşturmak Oda servisi nde sipariş almak Oda servisinde ön hazırlık yapmak Odaya servis yapılmasını sağlamak Kişiye özel hizmet vermek Mini bar organizasyonu

Dersin İçeriği

Oda servisinin organizasyon yapısını oluşturmak Oda servisi nde sipariş almak Oda servisinde ön hazırlık yapmak

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

MEGEP, Yiy. İçecek Hiz. ODA SERVİSİ...

Notlar

Dijital kaynaklar, Ders notları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Oda servisinde ön hazırlık işlemlerini sıralar
ÖÇ02 Odaya servisi işlemlerinde mini bar organizasyonu açıklar.
ÖÇ03 Odaya servisi işlemlerini yapar.
ÖÇ04 Oda servisinin organizasyon yapısını oluşturur.
ÖÇ05 Oda servisinde sipariş alma sürecini yönetir.
ÖÇ06 Odaya servisi işlemlerinde müşteri tatminini arttıran kişiye özel hizmet verme prosedürlerini uygular.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri ve hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde bilgileri açıklar.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili konaklama, seyahat acenteleri, yiyecek içecek vb işletmelerde yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde sahip oldukları bilgileri uygularlar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği sorumlulukları müşteri tatminini temelinde yerine getirirler.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında hizmet sürecindeki fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri kullanırlar.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği görev ve sorumlulukları çalışma ortamının gerektirdiği dinamiklere göre hem bireysel olarak hem de takım üyesi olarak yaparlar. 3
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili teknik ve mesleki yenilikleri karşılaşacağı olağan ve olağanüstü sorunlara çözümünde kullanırlar.
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili bilgi ve becerilerini olarak örgüt üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve objektif performans değerlendirilmesinde kullanırlar. 3
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler Mesleği ile ilgili yenilikleri hayat boyu öğrenmenin bilinci ile takip edip durum analizi yaparak sahip oldukları bilgi ve becerileri ve geliştirirler. 4
PÖÇ09 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler mesleki özgüven, bilgi ve becerisi ile sahip olduğu kaynakları yönetirler.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler Turizm alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarırlar.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanırlar.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde (en az alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilirler.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler yasal mevzuat (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel etik değerler, iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ve doğal çevrenin korunması ile ilgili kurallara göre mesleğini icra ederler. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler kültürel ve etik değerler, sosyal adalet ve sorumluluk bilinci ile, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerinin, toplumun alanla ilgili ilgi, istek ve ihtiyaçlarının bilir.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliğinin temel faaliyeti olan hizmet üretim sürecinin gerektirdiği kişisel niteliklere ve dinamizme sahiptirler. 3


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 İş analizi yapmak, iş görev tanımlarını yapmak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Prosedüre uygun telefonla konuşmayı sağlamak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Siparişlerin marş edilmesini sağlamak/takip etmek Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma
4 Oda servisi personelini planlamak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma
5 Siparişe uygun araç gereç seçimi yapmak yaptırmak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma
6 Prosedüre uygun odaya giriş yapılmasını sağlamak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Odaya servis yapmak yaptırmak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 Ara Sınav Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Konuk karşılama, kayıt ve bilgi alma işlemlerini yapmakYiyecek içecek ve servis işlemlerini yapmak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
10 House-keeping işlemlerini yapmak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Örnek Olay
11 Prosedüre uygun odaya giriş yapılmasını Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Ürün çeşitliliğini korumak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Mini bar kontrolü Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma
14 Mini barın doldurulması ve tanıtılması Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Mini barın teknik ekipman takibini yapmak Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Gösteri
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Dijital kaynak taraması ve ders materyallerinde konu hakkında ön bilgi edinme. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 78
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,12
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 18.02.2025 09:00