SD0481 Su Ürünleri Tüketim Şekilleri

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0481
Ad Su Ürünleri Tüketim Şekilleri
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Güz ve Bahar
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Etiket ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT
Dersin Öğretim Elemanı Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Yenilebilir su ürünlerini tanımak, temizleme ve tazelik bilgisine sahip olmak, surimi, suşhi, ançuez, havyar, konserve, marinat, balık yağı gibi işlenmiş su ürünlerini öğrenmek ve böylece su ürünleri tüketimi hakkında bilinçlendirmek.

Dersin İçeriği

Yenilebilir su ürünleri türleri, tazelik değerlendirmesi, pişirme öncesi hazırlama uygulamaları, ev koşulları ve sanayide en çok görülen tüketim şekilleri

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Kitapları

Notlar

Internet kaynakları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 En çok tüketilen su ürünü türlerini açıklar
ÖÇ02 Su ürünlerinin tazeliğini değerlendir
ÖÇ03 Su ürünlerinin temizlenmesini yapar
ÖÇ04 İşlenmiş su ürünlerini açıklar
ÖÇ05 Su ürünleri işleme tekniklerini anlatır
ÖÇ06 Su ürünlerinin besin değerini ve insan sağlığı için faydalarını açıklar


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Yenilebilen su ürünü türleri Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Su ürünlerinin tazelik değerlendirmesi Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Su ürünlerinin temizlenme şekilleri Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Su ürünlerinin besin değeri ve insan tüketimi için önemi Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Soğutulmuş, dondurulmuş su ürünleri Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Surimi, kroket, burger, ezme Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Tütsülenmiş su ürünleri Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma
8 Ara Sınav Proje, ödev, performans değerlendirmesi Ölçme Yöntemleri:
Ödev, Proje / Tasarım, Performans Değerlendirmesi, Yazılı Sınav
9 Işınlanmış su ürünleri Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
10 Konserve ve marine ürünler Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Tuzlanmış su ürünleri, tarama ve havyar Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Fermente su ürünleri Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Balık yağları, kapsül ve şuruplar Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Balık yemekleri Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma
15 Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme Anlatım, tartışma, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Proje, ödev, performans değerlendirmesi Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Proje, ödev, performans değerlendirmesi Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 7 7
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 12 12
Toplam İş Yükü (Saat) 75
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,00
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 27.08.2024 01:11