SD0006 Su Ürünleri ve Gastronomi

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0006
Ad Su Ürünleri ve Gastronomi
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Güz ve Bahar
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Belirsiz
Etiket ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. SUAT DİKEL
Dersin Öğretim Elemanı Prof. Dr. SUAT DİKEL (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Gıda olarak kullanılan su ürünlerinin öğrencilere tanıtılması ve satın alımından saklanmasına yemek hazırlamasından sunulmasına kadar tüm detayların öğrenciye kazandırılmasını amaç edinmektedir.

Dersin İçeriği

Su ürünlerinin besin içerikleri ve yiyecek olarak değerlendirilmesi konuları tarihsel gelişimi ile birlikte sanat oalarak günümüze kadar getiriliyor. Tüm dünya mutfaklarında yer alan su ürünleri içerikli yemek tarifleri ve detayları incelenmektedir.

Dersin Ön Koşulu

Kaynaklar

Çeşitli kitap ve online kaynaklarla ders notları dersin işlenmesinde kullanılmaktadır.

Notlar

Makale ve tebliğler bu konuda kullanılan diğer kaynakları içermektedir


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su ürünleri ve Gastronominin tanımı Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Su ürünlerinin tanıtımı, sofralık balık türleri Ön Hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Gastronomi nedir Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Su ürünlerinin besinsel içerikleri Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Balıklardan fileto çıkartılması Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Alabalık pişirme ve sunum teknikleri Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Tilapia yemekleri Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar Performans ödevlerinin dağıtılması Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
9 Çipura yemekleri Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Levrek yemekleri Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Karides yemekleri Ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Pratik su ürünleri tarifleri tariflerin hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Moleküler gastronomi ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Modern günümüzün balık mutfağı ön hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Ödev sunumları Performans ödevlerinin dağıtılması Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Performans ödevlerinin dağıtılması Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Performans ödevlerinin dağıtılması Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü (Saat) 72
Toplam İş Yükü / 25 (s) 2,88
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 05.02.2025 10:23