Gıda Mühendisliği (Tezli)

Yüksek Lisans Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü

Program Öğrenme Çıktıları ile Dersler Arasındaki İlişkiler

Ders PÖÇ01 PÖÇ02 PÖÇ03 PÖÇ04 PÖÇ05 PÖÇ06 PÖÇ07 PÖÇ08 PÖÇ09 PÖÇ10 PÖÇ11 PÖÇ12 PÖÇ13 PÖÇ14 PÖÇ15
GM0015 Buğday Öğütme Teknolojisi (Seçmeli) 3 4 4
GM0016 Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri (Seçmeli) 3 4 4
GM0018 Şekerli Un Mamülleri (Seçmeli) 3 4 3 4
GM0019 Gıdalarda Raf Ömrü (Seçmeli) 5 3 2 4 4 3 4 4
GM002 Yemeklik Yağ İşleme Teknolojisi (Seçmeli) 4 3 3 3
GM0020 Processed Meats (Seçmeli) 4 4
GM0021 Phenolic Compounds & Antioxidants in Foods (Seçmeli) 4 3 3 4 3
GM0022 Gıdaların Tekstürel ve Reolojik Özellikleri (Seçmeli) 5 2 3 3 4 4 3 4 2
GM0023 Yağ Sanayi Atıklarının Değerlendirilmesi ve Atık Yönetimi (Seçmeli) 4 3 3 4 3
GM0024 Kızartma Yağı Üretim Teknolojisi (Seçmeli) 4 3 3 3
GM0025 Metot Validasyonu, Ölçüm Belirsizliği ve Kalite Kontrol (Seçmeli) 3 3 5 4 3
GM0026 Food Emulsions (Seçmeli) 4 3 3 4 3
GM0028 İleri Duyusal Analiz Teknikleri (Seçmeli) 3 5 4 5
GM0029 Şarap Kimyası (Seçmeli) 3 4 5
GM003 Gıda Sanayinde Mikrodalga Kulanımı ve Mikrodalga-Mikroorganizma İlişkisi (Seçmeli) 4 4 4
GM0030 ISO/IEC 17025 Labaratuvar Yönetim Sistemi (Seçmeli) 3 5 4
GM0033 Geleneksel Süt Ürünleri ve Coğrafi İşaret (Seçmeli) 3 3
GM0036 Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri (Seçmeli) 3 4 5
GM0040 İçme Sütü Teknolojisi (Seçmeli) 4 4
GM0042 Süt Endüstrisinde Gelişmeler (Seçmeli) 4 4
GM005 Zeytinyağı İşleme Teknolojisi (Seçmeli) 4 3 3 3
GM006 Alkolsüz İçeceklerin Kimyası ve Teknolojisi (Seçmeli) 5 4 2 2 4 3
GM007 Gıdalarda Kurutma Teknolojisi (Seçmeli) 5 2 3 3 4
GM039 Gıda Analizlerinde Kullanılan Temel İstatistiksel Yöntemler (Seçmeli) 4 5 5 3 5
GM041 Gıda Mühendisliğinde Matematiksel Modelleme (Seçmeli) 3 4 5 5 3 2 2 1 4 1 2
GM043 Isıl Olmayan Gıda İşleme Teknolojileri (Seçmeli) 5 5 3 5 3 1 4 2 2 3 2
GM546 Fermantasyon Biyokimyası (Seçmeli) 4 4
GM554 Süt ve Süt Ürünlerinde Temel Analiz Yöntemleri (Seçmeli) 5 2 4
GM567 Gıdalarda Aroma Maddeleri (Seçmeli) 4 5 3 4
GM573 Enzim Teknolojisi (Seçmeli) 5 4
GM576 Peynir Üretim Teknolojisi (Seçmeli) 4 3 4 4 3
GM584 Fermente Süt Ürünleri (Seçmeli) 5 4
GM602 Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler (Seçmeli) 5 4 4 2
GM609 Dondurma Teknolojisi (Seçmeli) 5 3 4
GM613 Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol (Seçmeli) 3 3 3 3 4
GM616 Gıda sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri (Seçmeli) 5 4 5 3
GM627 Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Dayandırılması (Seçmeli) 4 4 4
GM628 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri (Seçmeli) 4 3 3 3
GM630 Süt Ürünlerinin Ambalajlanmaları ve Soğuk Muhafazaları (Seçmeli) 5 4 4 3
GM632 Aroma Biyoteknolojisi (Seçmeli) 4 4 5 4
GM634 Mikroorganizma Genetiği ve Genetik Manipülasyonlar (Seçmeli) 4 4 5
GM644 Gıdalarda Koku ve Tat Kusurları (off-flavour) (Seçmeli) 4 4
GM647 Yemeklik Yağların Analitik Kalite Kontrolü (Seçmeli) 4 3 3 3
GM652 Fermente Bitkisel Ürünler (Seçmeli) 4 5 4
GM655 Süt Kimyası ve Biyokimyası (Seçmeli) 5 4 4
GM661 Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri (Seçmeli) 4 4
GM663 İleri Enstrümental Analiz Yöntemleri (Seçmeli) 4 4
GM665 Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi (Seçmeli) 4 5
GM666 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri II (Seçmeli) 4 4
GM667 Laktik Asit Bakterileri Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi (Seçmeli) 4 5 4
GM674 Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi (Seçmeli) 5 4 4
GM677 Temel Süt Ürünleri Üretiminde Anahtar Bilgiler (Seçmeli) 5 4 4
GM679 Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi (Seçmeli) 5 4 4
GM685 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri I (Seçmeli) 4 4
GM691 Poultry Meat Processing (Seçmeli) 5 4 5 4
GM693 Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality (Seçmeli) 5 4 4 5
BYEGM3 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Zorunlu) 5 4
BYEGM4 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Zorunlu) 4 4
YLGM701 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 4 5 4 4
YLGM702 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 4 5 4 4
YLGMS701 Seminer (Zorunlu) 5 4
YLGMS702 Seminer (Zorunlu) 5 4
YLGMT701 Tez Çalışması (Zorunlu) 4 4 5 4 4
YLGMT702 Tez Çalışması (Zorunlu) 4 4 5 4 4


Program Öğrenme Çıktıları

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı Gıda Mühendsiliği alanlarında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda mühendisliğinde uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası ilişkiyi kavrar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda mühendisliğinde uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kullanarak disiplinlerarası bilgileri sentezleyerek yorumlar ve yeni bilgi üretir.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda ile ilgili sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak ve neden-sonuç ilişkisi kurarak çözümler.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda mühendisliği alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda mühendisliği alanındaki uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda mühendisliği alanındaki sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda önderlik yapar.
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Gıda mühendisliği alanındaki edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Gıda mühendisliği alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarır.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçer.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi´nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri öğretir.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda mühendisliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda mühendisliği alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanır.