Maliye (Tezsiz) (II. Öğretim)

Yüksek Lisans Programı - Sosyal Bilimler Enstitüsü


Temel Bilgiler

Maliye Tezsiz Yüksek Lisans Programı, özel ve kamu sektöründe mevcutta çalışan bireylerin yeteneklerini arttırmakta veya ilgili sektörlerde nitelikli uzman olarak yetiştirmektedir. Programın eğitim dili Türkçedir. Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi iki yarıyıldır.

Programın Süresi ve Kredisi

1 Yıl - 60 AKTS

Özellik ve Tanım

Maliye Tezsiz Yüksek lisans programı; Maliye biliminin konusunu oluşturan mali olayları teorik, sosyolojik ve hukuki açıdan ele alan, bütçe disiplini içinde açıklayan, iktisat ve ilgili diğer bilim dalları ile kesişen konuları Maliye nosyonu çerçevesinde bir senteze kavuşturan ve analiz yapılması becerisini kazandıran bir programdır.

Eğitim Şekli

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı

Prof. Dr. NESLİHAN COŞKUN KARADAĞ

AKTS / Bilgi Paketi Koordinatörü

Prof. Dr. NESLİHAN COŞKUN KARADAĞ

Erasmus Koordinatörü

Prof. Dr. HAŞİM AKÇA

Staj Koordinatörü

Prof. Dr. NESLİHAN COŞKUN KARADAĞ

Oryantasyon Sorumlusu

Prof. Dr. NESLİHAN COŞKUN KARADAĞ

Amaç

Maliye Tezsiz Yüksek Lisans Programı öncelikle bilimsel ve analitik düşünme ve analiz yeteneğine sahip, kamu sektörünün ekonomideki varlık gerekçesini gerek teorik gerekse de uygulamalı düzeyde kavramış, mali problemlerin çözümünde ihtiyaç duyulan hukuksal ve iktisadi bakış açısına sahip Maliye Bilim Uzmanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu program kapsamında yüksek lisans öğrencilerine maliye bilim dalı kapsamındaki bilimsel yayınları takip edebilme, literatüre katkı sağlayabilme, mali sorunların çözümünde gerek yerel gerekse de ulusal ölçekte reçeteler sunabilme ve bu amaçla rol alabilme becerilerini sağlama amacında olan çok boyutlu bir eğitim sağlanmaktadır.

Hedef

Maliye Tezsiz Yüksek lisans programı kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli Maliye Bilim Uzmanı yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Kayıt Kabul Koşulları

Bu programa öğrenciler "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler.

Kazanılan Derece / Unvan / Nitelik

Program sonunda başarılı öğrencilere "Maliye Bilim Uzmanı" unvanını kullanmaya hak kazanmaktadır.

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Yüksek Lisans

Kazanılan Derecenin Kuralları

Program sonunda kazanılan derece için "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" hükümleri geçerlidir. Buna göre Öğrenciler müfredatlarındaki zorunlu ve seçmeli derslerden başarısız not almamak, dönem projesini başarıyla tamamlamak, toplamda 60 AKTS'yi sağlamak ve Çukurova Üniversitesi lisansüstü yönetmeliğinde belirtilen akademik ortalama gerekliliğini sağlayarak tamamlamak zorundadırlar.

Mezuniyet Sonrası Üst Kademeye Geçiş

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği gereği “Doktora programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya tezli yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri diplomasına, Eczacılık ve Fen Fakültesi lisans veya yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurduğu programın puan türünde 55, lisans diplomasıyla başvuranlardan 80, standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir.”

Staj

Programımızın zorunlu staj uygulaması bulunmamaktadır.

Uygulamalı Ders

Programımızın uygulamalı dersi bulunmamaktadır.

İş Yeri Eğitimi

Programımızın zorunlu iş yeri eğitimi bulunmamaktadır.

Çift Anadal, Yandal ve Değişim Olanakları

Çukurova Üniversitesi Senatosu tarafında belirlenmektedir.

İstihdam Olanakları

Programdan mezun olan öğrenciler, hem özel hem de kamusal sektörde yer alan işletme, kurum ve kuruluşlarda orta ve üst düzeylerde yönetici olarak görev yapmaktadırlar.
Güncelleme Zamanı: 30.04.2025 01:33