Temel Bilgiler
Biyoteknoloji Anabilimdalı: Sağlık, Ziraat, Mühendislik, Su ürünleri, Gıda, Çevre gibi farklı disiplinlerde biyoteknoloji alanında karşılaşılan sorunlara bilimsel ve endüstriyel çözüm arayan ve evrensel bilime katkıda bulunmayı amaçlayan bir bilimdalı olup lisansüstü eğitim vermektedir.
Programın Süresi ve Kredisi
2 Yıl - 120 AKTS
Özellik ve Tanım
1. Ulusal ve uluslar arası çeşitli işletme, endüstri, araştırma geliştirme ve akademik çeşitli kuruluşlarda kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak ileri düzeyde bilgi ve beceriye sahip, biyoteknoloji uzmanları yetiştirmek 2. Çeşitli kuruluşlarda çalışmakta olan elemanların bilgi ve becerilerini geliştirmede katkıda bulunmak. 3. Biyoteknoloji Bilim Uzmanı adaylarının, bilimsel yöntemler kullanarak ve etik değerleri dikkate alarak problem çözebilme, çok disiplinli çalışmalar içinde bulunabilme, bilgi ve deneyimleri sözlü ve yazılı olarak sunma, yaşam boyu öğrenim becerilerini geliştirmektir.
Eğitim Şekli
Tam Zamanlı
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Hacı Ali DÖNDAŞ
AKTS / Bilgi Paketi Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi SİNAN KANDIR
Erasmus Koordinatörü
Prof. Dr. YILDIZ KAÇAR
Staj Koordinatörü
Prof. Dr. Hacı Ali DÖNDAŞ
Oryantasyon Sorumlusu
Doç. Dr. UMAY MERVE GÜVEN
Amaç
Programın amacı AR-GE ve eğitim faaliyetleri ile sağlık, tarım, gıda ve çevre konusundaki sorunlarına çözüm üretebilecek bireyler yetiştirmek ve bu alanda ülkemizin yetişmiş iş-gücünü sağlamaktır.
Hedef
Programının hedefi eğitim ve araştırma alanında ulusal ve uluslar arası işbirliği içerisinde projeler ile ülkemizin geleceğe yönelik bilim ve ekonomi alanında milli politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamaktır.
Kayıt Kabul Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için programdaki tüm dersleri başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 3.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak gereklidir.
Kazanılan Derece / Unvan / Nitelik
Bu programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Biyoteknoloji(Tezli Yüksek Lisans) diploması verilir.
Kazanılan Derecenin Düzeyi
Yüksek Lisans
Kazanılan Derecenin Kuralları
Lisans diploması sahip olmak.
Mezuniyet Sonrası Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar , ALES sınavından geçerli notu almaları , İngilizce dil yetkinliğini sağlamaları koşuluyla gerek kendi alanlarında gerekse çok disiplinli alanlarında doktora programlarına başvurabilir ve mülakat sınavında başarılı olmaları halinde kabul edilirler.
Staj
Programda staj bulunmamaktadır.
Uygulamalı Ders
Programda uygulamalı ders bulunmamaktadır.
İş Yeri Eğitimi
Programda iş yeri eğitimi bulunmamaktadır.
Çift Anadal, Yandal ve Değişim Olanakları
Yapılan anlaşmalara bağlı olarak programda öğrenci hareketliliği yapılabilmektedir.
İstihdam Olanakları
Programı tamamlayan kişiler, geniş bir endüstriyel yelpazede ve kamu kuruluşlarında görev alabilmekte, ayrıca akademik kariyer yapabilmektedirler.