Su Ürünleri

Ön Lisans Programı - İmamoğlu Meslek Yüksekokulu


Temel Bilgiler

Yurdumuz üç tarafı denizlerle çevrili olup, çok sayıda göl, gölet ve akarsuda su ürünleri yetiştiriciliğine ve avcılığına uygun alanlar bulunmaktadır. Hızla artan nüfusun protein ihtiyacını karşılamak için su ürünleri önem arz etmektedir. Su ürünleri sektöründe; günümüz teknolojilerinden yararlanarak etkili iletişim kurabilen, yetiştiricilik, avcılık, pazarlama, personel yönetimi konularını tekniğine uygun yapabilecek nitelikli ara eleman gücünü yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık bir programdır.

Programın Süresi ve Kredisi

2 Yıl - 120 AKTS

Özellik ve Tanım

Alanında temel bilgilerle donanmış, teknolojiyi kullanma becerisi kazanmış, sektörde yenilikleri takip eden, problemlerin çözümüne bilimsel olarak yaklaşabilen ve takım çalışmalarına yatkın, teknik düşünebilen bireyler yetiştirmek.

Eğitim Şekli

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı

AKTS / Bilgi Paketi Koordinatörü

Erasmus Koordinatörü

Staj Koordinatörü

Oryantasyon Sorumlusu

Amaç

Su Ürünleri Programına kayıt yaptıran öğrencilerimiz, iki yıllık eğitim-öğretimin sonunda su ürünleri ile ilgili temel mesleki ve teknik bilgileri almaktadırlar.

Hedef

Bu programdan mezun olan tüm öğrencilerimiz su ürünleri konusunda kendi işlerini kurabilecek ve/veya özel sektörde rahatlıkla çalışabilecekleri mesleki bilgi, beceri ve donanımlara sahip olmaktadırlar.

Kayıt Kabul Koşulları

Lise, Anadolu Lise, Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi mezunu ve dengi okul mezunu; YGS 6 ÖSYM puanı

Kazanılan Derece / Unvan / Nitelik

Su Ürünleri Teknikerliği

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kazanılan Derecenin Kuralları

Mezuniyet Sonrası Üst Kademeye Geçiş

Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar, DGS(Dikey Geçiş Sınavı) sınavına girerek başarı durumları ve puanlarına göre YÖK'ün ilgili mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen lisans programlarına geçiş yapabilirler.

Staj

30 iş günü

Uygulamalı Ders

Bu programda uygulamalı ders bulunmamaktadır.

İş Yeri Eğitimi

Yaz stajı

Çift Anadal, Yandal ve Değişim Olanakları

İstihdam Olanakları

Balık çiftlikleri; Balık İşleme fabrikaları; Balık yemi üretme işletmeleri; Akvaryum balığı üretme işletmeleri; Akvaryum balığı satış işletmeleri; Balık hali; Balık perakende satış işletmeleri; Balıkçı tekneleri; Tarım ve Orman Bakanlığı (Su Ürünleri Araştırma Enstitüleri); Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Bünyesinde (Balık Üretme Üniteleri); Üniversitelerde Su Ürünleri Fakültesi ve Deniz Bilimleri Fakültesi laboratuvarları.