SUF103 Kıyı Yönetimi

4 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 1. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF103
Ad Kıyı Yönetimi
Yarıyıl 1. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. HACER YELDAN


Dersin Amacı

Bütünlesik Kiyi Alanlari YönetiminiTanimlama ve Açiklama

Dersin İçeriği

Bütünlesik Kiyi Alan Yönetimine Giris, Neden BKAY, Zorunluluklar, Kazançlar, Kiyi Sistemi, Sisteme Bakis, Kullanici Fonksiyonlari Alt sistemi, Altyapi Alt sistemi , Yaklasim, Bütünlesim, Düzenlemeler, Uygulama , BKAYnin Asamalari, Baslangiç, Planlama, Uygulama, Izleme ve Degerlendirme, Yöntemler, Araçlar Ve Teknikler, Çevresel Degerlendirme Teknikleri, Politika Araçlari

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ders Notu ve Kitaplar Diger Kaynaklar

Notlar

Seyhan.,K ve Başusta, N.,2008 Kıyısal Ekosistem Nobel Yayın Dağıtım


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Kıyı Alanlarını Tanımlar
ÖÇ02 Kıyı Alanlarının Sınıflamasını Yapar
ÖÇ03 Kıyı Alanları Yönetemlerini Açıklar
ÖÇ04 Bütünleşik Yönetim ve Bütünleşme yöntemlerini Açıklar
ÖÇ05 Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetim Planlarını Tanımlar
ÖÇ06 Coğrafik bilgi sistemini çözer.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 2
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. 3
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 1
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. 3
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 5
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 2
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. 4
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır 2
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 3
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 2
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 1
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur 3
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. 2


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Bütünlesik Kiyi Alan Yönetimine Giris İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Neden BKAY İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 Zorunluluklar İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Kazançlar İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
5 Kiyi Sistemi İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Kullanici Fonksiyonlari Alt sistemi İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
7 Altyapi Alt sistemi İlgili bölümün okunması Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
8 Ara Sınav İlgili bölümün okunması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Yaklasim İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
10 Bütünlesim İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Düzenlemeler İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Uygulama İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
13 BKAYnin Asamalari İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Baslangiç, Planlama, Uygulama İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
15 İzleme ve Değerlendirme İlgili bölümün okunması Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 2 2 4
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 8 8
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 24 24
Toplam İş Yükü (Saat) 92
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,68
AKTS 4 AKTS