SUF430 Mesleki Uygulama 2

4 AKTS - 1-0 Süre (T+U)- 8. Yarıyıl- 1 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF430
Ad Mesleki Uygulama 2
Dönem 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 8. Yarıyıl
Süre (T+U) 1-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 1 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT
Dersin Öğretim Elemanı Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Ögrencinin meslegi ile ilgili alanindaki kamu kurumlari ve özel isletmelerde uygulamalarda bulunmasi, takim çalismasi içerisinde yer alabilmesi ve mesleki deneyimlerini arttirabilmesini saglamak

Dersin İçeriği

Alani ile ilgili mesleki deneyim kazanmak

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Daha önceki yılların staj defterleri örnek gösterilir

Notlar

internet kaynakları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su ürünleri temel bilimler alanında bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ02 Edindiği teorik bilgileri uygulayabilir
ÖÇ03 Takım çalışması içerisinde yer alabilir
ÖÇ04 İş hayatındaki düzeni öğrenir ve insan ilişkilerini geliştirir
ÖÇ05 Su ürünleri yetiştiricilik ve hastalıklar alanında bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ06 Su ürünleri avlama ve işleme konularında bilgi ve beceri kazanır


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. 4
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 4
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 3
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 4
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. 2
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır 2
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 3
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 4
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 1
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 2
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur 3
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. 4


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
2 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 1 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
3 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 2 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
4 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 3 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
5 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 4 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
6 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 5 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
7 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 6 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
8 Ara Sınav Programın incelenmesi Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
9 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 7 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
10 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 8 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
11 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 9 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
12 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 10 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
13 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 11 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
14 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 12 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
15 Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak 13 Programın incelenmesi Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı ve görsel sunum hazırlanması Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı ve görsel sunum hazırlanması Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 1 14
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 2 6 12
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 3 3
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 6 6
Toplam İş Yükü (Saat) 105
Toplam İş Yükü / 25 (s) 4,20
AKTS 4 AKTS

Güncelleme Zamanı: 16.11.2022 10:02