Genel Bilgi
Kod | SUF430 |
Ad | Mesleki Uygulama 2 |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Yarıyıl | 8. Yarıyıl |
Süre (T+U) | 1-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 4 AKTS |
Yerel Kredi | 1 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT |
Dersin Öğretim Elemanı |
Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
|
Dersin Amacı / Hedefi
Ögrencinin meslegi ile ilgili alanindaki kamu kurumlari ve özel isletmelerde uygulamalarda bulunmasi, takim çalismasi içerisinde yer alabilmesi ve mesleki deneyimlerini arttirabilmesini saglamak
Dersin İçeriği
Alani ile ilgili mesleki deneyim kazanmak
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Daha önceki yılların staj defterleri örnek gösterilir
Notlar
internet kaynakları
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Su ürünleri temel bilimler alanında bilgi ve beceri kazanır |
ÖÇ02 | Edindiği teorik bilgileri uygulayabilir |
ÖÇ03 | Takım çalışması içerisinde yer alabilir |
ÖÇ04 | İş hayatındaki düzeni öğrenir ve insan ilişkilerini geliştirir |
ÖÇ05 | Su ürünleri yetiştiricilik ve hastalıklar alanında bilgi ve beceri kazanır |
ÖÇ06 | Su ürünleri avlama ve işleme konularında bilgi ve beceri kazanır |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. | 5 |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. | 4 |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. | 4 |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. | |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. | 3 |
PÖÇ06 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. | 4 |
PÖÇ07 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. | 2 |
PÖÇ08 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır | 2 |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. | 3 |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. | 4 |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 1 |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. | 2 |
PÖÇ13 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. | 3 |
PÖÇ14 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur | 3 |
PÖÇ15 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. | 4 |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
2 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 1 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
3 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 2 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
4 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 3 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
5 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 4 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
6 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 5 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
7 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 6 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
8 | Ara Sınav | Programın incelenmesi | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
9 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 7 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
10 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 8 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
11 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 9 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
12 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 10 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
13 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 11 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
14 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumlari veya özel isletmelerdeki uygulamalara katilmak 12 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
15 | Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak 13 | Programın incelenmesi | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Yazılı ve görsel sunum hazırlanması | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Yazılı ve görsel sunum hazırlanması | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 1 | 14 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 5 | 70 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 2 | 6 | 12 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 3 | 3 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 6 | 6 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 105 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 4,20 | ||
AKTS | 4 AKTS |