SUF406 Su Ürünleri Tesislerinin Projelendirilmesi

3 AKTS - 1-2 Süre (T+U)- 8. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF406
Ad Su Ürünleri Tesislerinin Projelendirilmesi
Dönem 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 8. Yarıyıl
Süre (T+U) 1-2 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. OĞUZ TAŞBOZAN
Dersin Öğretim Elemanı Prof. Dr. OĞUZ TAŞBOZAN (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Bu dersin amacı, ögrencinin bir su ürünleri yetiştiricilik projesinin teknik ve mimari ayrıntıları ile ekonomik analizlerini yapabilmesini öğretmektir.

Dersin İçeriği

Proje yapımı konusunda genel bilgiler, projeyle ilgili teknik ve ekonomik terimlerin açıklanması, su ürünleri işletmeleri projelerinin başlıca karesteristlikleri, model su ürünleri yetistiricilik projelerinin teknik, mimari ayrıntıları ve ekonomik analizlerinin yapılması.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ders Notu ve Kitaplar, ilgili bilimsel makaleler

Notlar

Ders materyali


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Projelerin genel kavramları ve mevzuatlarını açıklar.
ÖÇ02 Projenin teknik yönünü anlar ve balık havuzların mimari ayrıntılarını yapar.
ÖÇ03 Bir su ürünleri yetiştiriciliği projesinin ekonomik analizini ve fizibilite raporunu yapar.
ÖÇ04 su ürünleri yetiştiriciliği projelerinin başlıca karesteristliklerini anlar ve açıklar.
ÖÇ05 Bir su ürünleri projesi yapımını tek başına becerir.
ÖÇ06 Su ürünleri yetiştiricilik projesinin yazımı ve raporunu hazırlama becerisi kazanır
ÖÇ07 Projedeki inşaat ve yapı maliyetlerini öğrenir
ÖÇ08 Projenin ekonomik ömrü, kara geçiş noktası, fayda masraf oranı hesaplamayı öğrenir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 1
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar.
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 1
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır.
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır 1
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 2
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 3
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Proje yapimi konusunda genel kavramlar ve mevzuatlar öğrenci ders notu ile gelir Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Su ürünleri üretim isletmelerinin baslica karekteristlikleri ders notunu okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Balik havuzlarinin teknik özellikleri ve mimari ayrintilari ders notunu okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Gösteri
4 Proje yapiminda ekonomik analizler ve fizibilite raporunun hazirlanmasi ders notunu okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
5 Model alinan bir alabalik üretim isletmesinin projelendirilmesi ders notunu okuma ve proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
6 Model alinan bir alabalik üretim isletmesinin projelendirilmesi 2 ders notunu okuma ve proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
7 Model alinan bir çipura üretim isletmesinin projelendirilmesi ders notunu okuma, proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
8 Ara Sınav ara sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Model alinan bir çipura üretim isletmesinin projelendirilmesi 2 ders notunu okuma ve proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
10 Model alinan bir levrek üretim isletmesinin projelendirilmesi. ders notunu okuma ve proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
11 Model alınan bir levrek üretim isletmesinin projelendirilmesi 2 ders notunu okuma ve proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
12 Model alinan bir japon baligi üretim isletmesinin projelendirilmesi. ders notunu okuma, proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
13 Model alınan bir japon balığı üretim isletmesinin projelendirilmesi 2 ders notunu okuma ve proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
14 Ögrenci proje ödevlerinin degerlendirilmesi proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Tartışma
15 Öğrenci proje ödevlerinin değerlendirilmesi 2 proje ödevi hazırlığı Öğretim Yöntemleri:
Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları final sınavına hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Proje / Tasarım
17 Yarıyıl Sonu Sınavları final sınavına hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Proje / Tasarım


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü (Saat) 86
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,44
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 18.11.2022 05:56