TUR204 Mesleki Yabancı Dil 2

4 AKTS - 2-2 Süre (T+U)- 4. Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod TUR204
Ad Mesleki Yabancı Dil 2
Yarıyıl 4. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-2 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Uzaktan Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör. ERDAL YASAVUL


Dersin Amacı

Bu dersin amacı, ilgili endüstride verimli ve etkin bir şekilde iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil öğretme

Dersin İçeriği

Yabancı dil dil bilgisi konusunda genel bilgiler, Anlama amaçlı dinleme, okuma ve yazma, İlgili konu üzerine çeviri

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

Kitap Coursebook Workbook Itools

Notlar

Evolve 3Kitabı


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Alan ile ilgili profesyonel terimleri öğrenir
ÖÇ02 Alan ile ilgili profesyonel kavramları öğrenir
ÖÇ03 Yabancı dilde profesyonel yazışma yapmayı öğrenir
ÖÇ04 Yabancı dilde iletişim becerileri kazanır
ÖÇ05 Yabancı dilde yazma becerisi kazanır
ÖÇ06 Yabancı dilde iletişim kuabilecek seviyede kelime bilgisi öğrenir
ÖÇ07 Yabancı dilde okuma becerisi kazanır
ÖÇ08 Yabancı dilde konuşma becerisi kazanır


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgileri aktarır.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgileri açıklar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgileri aktarır.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgileri aktarır.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Turizm ve otel işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrayarak anlatır.
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
PÖÇ07 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır.
PÖÇ08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Konuk gereksinimlerini ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanır. 5
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Temel Bilgisayar kullanım bilgisine ve otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemleri konusunda bilgiye ve bu yazılımları kullanabilme becerisine sahip olur.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar. 5
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar.
PÖÇ13 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Etik değerlere bağlı kalarak doğal çevreyi korur.
PÖÇ14 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterir.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri sürekli geliştirir.
PÖÇ16 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Eleştirel düşünebilme, alternatif çözümler üretebilmek ve farklı kaynaklardan bilgi elde ederek analiz etme becerisine sahip olur.
PÖÇ17 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar.
PÖÇ18 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere uygun davranır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Rezervasyon işlemleri İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
2 Giriş çıkış işlemleri İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
3 Rezervasyon çeşitleri / iptali / teyidi İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
4 Yiyecek içecek işlemleri 1 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
5 Yiyecek içecek işlemleri 2 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
6 Kat hizmetleri işlemleri 1 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
7 Kat hizmetleri işlemleri 2 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
8 Ara Sınav İlgili kitabı ve ders notlarını okuma. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Animasyon hizmetleri 1 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
10 Animasyon hizmetleri 2 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
11 Transfer hizmetleri 1 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
12 Transfer hizmetleri 2 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
13 Sağlık hizmetleri 1 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
14 Sağlık hizmetleri 2 İlgili bölümü okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
15 Finale Hazırlık İlgili kitabı ve ders notlarını okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları İlgili kitabı ve ders notlarını okuma. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları İlgili kitabı ve ders notlarını okuma. Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 4 56
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 8 8
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 108
Toplam İş Yükü / 25 (s) 4,32
AKTS 4 AKTS