BT0112 Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Nanoemulsion Uygulamaları

6 AKTS - 2-2 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod BT0112
Ad Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Nanoemulsion Uygulamaları
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 2-2 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Yüksek Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. HATİCE YAZGAN


Dersin Amacı

Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı, Nanoemulsion özellikleri, Nanoemülsiyon hazırlama teknikleri, Nanoemulsion hayvansal gıdaya uygulamaları (antimkrobial ajanlar, Biyolojik olarak parçalanan kaplama ve ambalaj filmleri, renklendiriciler, aroma maddeleri gibi konuların öğrenilmesini sağlamaktır .

Dersin İçeriği

Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı, Nanoemulsion özellikleri, Nanoemülsiyon hazırlama teknikleri, Nanoemulsion gıdaya uygulamaları (antimkrobial ajanlar, Biyolojik olarak parçalanan kaplama ve ambalaj filmleri, renklendiriciler, aroma maddeleri vb.).

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ders notu paylaşılacaktır ve ingilizce makaleler

Notlar

Ders notu paylaşılacaktır ve ingilizce makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Nanoemulsion özelliklerini öğrenir
ÖÇ02 Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı bilir
ÖÇ03 Nanoemulsiyon hazırlamayı bilir
ÖÇ04 Nanoemulsionun hayvansal gıdaya uygulamalarını bilir
ÖÇ05 Antimikrobial ve antioksidan ajan olarak uygulamalarını bilir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve istatistik metotları kullanarak analiz eder ve yorumlar.
PÖÇ02 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi teşhis eder, araştırma yöntemlerini kullanarak çözer. 3
PÖÇ03 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar ve yeni bilgiler oluşturur.
PÖÇ04 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
PÖÇ05 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri öğretir. 3
PÖÇ06 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunlarını çözmek ve araştırma yöntemlerini kullanarak gerekli düzeyde iletişim kurar. 4
PÖÇ07 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Biyoteknoloji alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme yetisini kazanır 5
PÖÇ08 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Biyoteknolojik ürün elde edilirken dikkat edilmesi gereken etik kuralları bilir.
PÖÇ10 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Nanoemulsion özellikleri Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 Nanoemulsion hayvansal gıdaya uygulamaları Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
4 Antimikrobial ajan olarak uygulamalar Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Antioksidan ajan olarak uygulamalar Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Biyolojik olarak parçalanabilen kaplama olarak uygulamalar Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
7 Biyololojik film olarak uygulamalar Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
9 Renklendirici olarak uygulamalar Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
10 Aroma maddeleri olarak uygulamalar Literature tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Uygulama1 Materyal hazırlama Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
12 Nanoemulsion uygulama2 Materyal hazırlama Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
13 Uygulama3 Materyal hazırlama Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
14 Uygulama4 Materyal hazırlama Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
15 Uygulama5 Materyal hazırlama Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 4 56
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 4 56
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 2 2
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 12 12
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 28 28
Toplam İş Yükü (Saat) 154
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,16
AKTS 6 AKTS