Genel Bilgi
Kod | YLGMS701 |
Ad | Seminer |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Bahar |
Süre (T+U) | 0-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 6 AKTS |
Yerel Kredi | 0 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Yüksek Lisans Dersi |
Tür | Seminer |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. HÜSEYİN ERTEN |
Dersin Öğretim Elemanı |
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. |
Dersin Amacı / Hedefi
Öğrencileri belirli bir konuda literatür araştırması yapabilecek şekilde yönlendirmek; öğrencilerin bu araştırma sonucu derledikleri bilgileri sentezleyebilmelerini, yorumlayabilmelerini, sunabilmelerini ve tartışabilmelerini sağlamak
Dersin İçeriği
Seminer yüksek lisans programının zorunlu bir öğesidir. Literatür araştırmasıyla derlenen bilgi ve belgelerin sınıflandırılması, akademik kurallar çerçevesinde yazımı ve etkili bir şekilde sunumunu kapsar
Dersin Ön Koşulu
Yoktur.
Kaynaklar
İlgili kitap ve bilimsel yayınlar
Notlar
İlgili kitap ve bilimsel yayınlar
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Bir bilimsel çalışma yürütürken önceki bilgi ve birikimlerden yararlanır |
ÖÇ02 | Çalışmalarını yürütürken takip edeceği etik kurallarının farkındalığını kazanır |
ÖÇ03 | Belirli bir bilimsel problemin çözümü için gerekli olan bilgileri derleyebilme, analiz edebilme ve yorumlama becerisi kazanır. |
ÖÇ04 | Literatür araştırması sonucunda elde edilen bilgileri akademik bir makale şekline getirme becerisi kazanır |
ÖÇ05 | Literatür araştırması sonucunda elde edilen bilgileri bir topluluk karşısında en etkili biçimde sunabilme becerisi kazanır. |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı Gıda Mühendsiliği alanlarında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. | |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda mühendisliğinde uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası ilişkiyi kavrar. | |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda mühendisliğinde uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kullanarak disiplinlerarası bilgileri sentezleyerek yorumlar ve yeni bilgi üretir. | |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda ile ilgili sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak ve neden-sonuç ilişkisi kurarak çözümler. | |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda mühendisliği alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren çalışmayı bağımsız olarak yürütür. | |
PÖÇ06 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda mühendisliği alanındaki uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir. | |
PÖÇ07 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Gıda mühendisliği alanındaki sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda önderlik yapar. | |
PÖÇ08 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Gıda mühendisliği alanındaki edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir. | |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Gıda mühendisliği alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarır. | 5 |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçer. | |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi´nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. | 4 |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. | |
PÖÇ13 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Gıda mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri öğretir. | |
PÖÇ14 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Gıda mühendisliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir. | |
PÖÇ15 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Gıda mühendisliği alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanır. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 1 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
2 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 2 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
3 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 3 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
4 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 4 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
5 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 5 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
6 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 6 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
7 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 7 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
8 | Ara Sınavlar | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
9 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 8 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
10 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 9 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
11 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 10 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
12 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 11 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
13 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 12 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
14 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 13 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
15 | Çalışılan konu üzerinde literatür bilgisine ulaşma, seminer konusuna hazırlık 14 | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Okuma, araştırma | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 7 | 98 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 1 | 50 | 50 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 148 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 5,92 | ||
AKTS | 6 AKTS |