İGT0116 Balık Üretim İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

7 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod İGT0116
Ad Balık Üretim İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 7 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Yüksek Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. SUAT DİKEL


Dersin Amacı

Balık Üretim İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgi aktarımı

Dersin İçeriği

Balık üretim işletmelerinde İş sağlığı ve güvenliği konusunu içerir

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

Ders notları ve kitaplar

Notlar

Dergi ve makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 İş güvenliğinin önemini kavrar
ÖÇ02 Su Ürünlerinde iş kazalarından korunma yöntemleri hakkında bilgi edinimi sağlanır
ÖÇ03 Meslek hastalıkları hakkında bilgi edinimi
ÖÇ04 Kişisel koruyucu malzemelerin kullanımının önemi öğrenilir
ÖÇ05 Kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikler takip edilir
ÖÇ06 Su ürünlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda öğrendiği bilgileri paylaşır
ÖÇ07 İş sağlığı ve güvenliği konusunda dünya çapında gelişimi takip eder


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal mevzuatı öğrenir 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerindeki tehlike kaynaklarını, tehlikleri bilir ve tehlike tanımlaması yapar. 4
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Risk değerlendirme metodlarını öğrenir. 5
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Risk değerlendirme tabloları hazırlar ve dökümantasyon presüdürünü öğrenir. 5
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Meslek hastalıklarını ve Ergonomik Risk etmenlerini öğrenir 4
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Risklerden kornmak için gerekli kişisel koruyucu ve donanımların seçimini yapar. 4
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kişisel maruziyet ve ortam ölçüm tekniklerini öğrenir.
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerinde temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimini verme becerisi kazanır. 4
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş sağlığı ve Güvenliği kurullarının oluşumunu ve sorumluluklarını öğrenir. 1
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerinde Acil eylem planlarını hazırlama becerisini kazanır. 3
PÖÇ11 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik risk etmenlerini öğrenir. 2
PÖÇ12 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İŞ sağlığı ve Güvenliği Yönetim sistemlerini öğrenir ve planlama yapma becerisi kazanır. 3


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su Ürünleri üretim sektörünün tanıtımı Ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Temel tanımlar Ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Yasal Hak ve sorumluluklar Ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Risk kavramı Ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Risk etmenleri Ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Meslek Hastalıkları Ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Ergonomi Ders notları Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar sınav Ölçme Yöntemleri:
Ödev
9 Ödev Sunumları sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
10 Ödev Sunumları1 sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
11 Ödev Sunumları 2 sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
12 Ödev Sunumları3 sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
13 Ödev Sunumları4 sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
14 Ödev Sunumları5 sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
15 Ödev Sunumları6 sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
16 Yarıyıl Sonu Sınavları sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev
17 Yarıyıl Sonu Sınavları sunum Ölçme Yöntemleri:
Ödev


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 2 5 10
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 18 18
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 170
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,80
AKTS 7 AKTS