İGT033 Su Ürünleri Üretim İşletmelerinde İş Güvenliği Risk Analizleri

7 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod İGT033
Ad Su Ürünleri Üretim İşletmelerinde İş Güvenliği Risk Analizleri
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 7 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Yüksek Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. SUAT DİKEL


Dersin Amacı

Su Ürünleri Üretim sektörü ile ilgili çalışanlara işletmelerde karşılaşmaları olası riskleri analiz etme beceri kazandırmak

Dersin İçeriği

Su Ürünleri Üretim İşletmelerinde karşılaşılan risklerin neler olduğu ve bunların oluşmaması için yapılacak önlemleri içerir

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

ders notları

Notlar

dergiler ve makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su Ürünleri üretim işletmelerinde sağlık ve güvenlik risklerini belirleyebilme yeteneği kazanır
ÖÇ02 İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevcut sistem ve uygulamalar ile ilgili bilgiler edinir
ÖÇ03 Su Ürünleri üretimi ile ilgili mesleki hastalıklar ve iş kazaları hakkında bilgiler edinir
ÖÇ04 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donunanımlar hakkında bilgiler ediinir
ÖÇ05 Dünya çapında konu ilgili yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgiler ednilir
ÖÇ06 Su ürünleri üretim ve işleme birimlerinde kişisel korunum donanımlarının kullanımı hakkında bilgiler edinir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal mevzuatı öğrenir 3
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerindeki tehlike kaynaklarını, tehlikleri bilir ve tehlike tanımlaması yapar. 2
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Risk değerlendirme metodlarını öğrenir. 5
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Risk değerlendirme tabloları hazırlar ve dökümantasyon presüdürünü öğrenir. 4
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Meslek hastalıklarını ve Ergonomik Risk etmenlerini öğrenir 4
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Risklerden kornmak için gerekli kişisel koruyucu ve donanımların seçimini yapar. 5
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kişisel maruziyet ve ortam ölçüm tekniklerini öğrenir. 1
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerinde temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimini verme becerisi kazanır. 4
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş sağlığı ve Güvenliği kurullarının oluşumunu ve sorumluluklarını öğrenir.
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerinde Acil eylem planlarını hazırlama becerisini kazanır. 3
PÖÇ11 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş yerlerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik risk etmenlerini öğrenir.
PÖÇ12 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İŞ sağlığı ve Güvenliği Yönetim sistemlerini öğrenir ve planlama yapma becerisi kazanır. 3


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin genel bilgilendirme 1 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
2 İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin genel bilgilendirme 2a konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevcut sistem ve uygulamalar 1 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
4 İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevcut sistem ve uygulamalar 2 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
5 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donanımlar hakkında bilgiler 1 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
6 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donanımlar hakkında bilgiler 2 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
7 Su Ürünleri üretimi ile ilgili mesleki hastalıklar ve iş kazaları hakkında bilgilendirme konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
8 Ara Sınav Ölçme Yöntemleri:
Ödev, Performans Değerlendirmesi
9 Su Ürünleri üretimi ile ilgili mesleki hastalıklar ve iş kazaları hakkında bilgilendirme 2 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donunanımlar hakkında bilgiler konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğinde kullanılan kişisel koruyucu donunanımlar hakkında bilgiler 2 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Dünya çapında konu ilgili yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgiler 1 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Dünya çapında konu ilgili yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgiler 2 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan analizler konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Su Ürünleri Üretim işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan analizler 2 konu ilgili kaynaklardan sunumlar hazırlanır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 2 5 10
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 18 18
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 170
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,80
AKTS 7 AKTS