ZO655 Çiftlik Hayvanlarında Yem Tüketimi ve Kontrolü

6 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ZO655
Ad Çiftlik Hayvanlarında Yem Tüketimi ve Kontrolü
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Doktora Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. HASAN RÜŞTÜ KUTLU


Dersin Amacı

Hayvan beslemede yem tüketimi ve kontrol mekanizmaları ve hayvan beslemede önemi

Dersin İçeriği

Hayvan beslemede yem tüketimi ve kontrol mekanizmalarının temel özellikleri ve önemi

Dersin Ön Koşulu

Lisans düzeyinde kanatlı hayvan besleme ve yemler bilgisi derslerini almış olmaları

Kaynaklar

Voluntary food intake of farm animals

Notlar

Hayvan besleme ve hayvan yemleri ilgili tüm kaynaklar


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Yem tüketimi ve önemi
ÖÇ02 Yem tüketimi kontrol teorileri
ÖÇ03 Tek faktör teorileri
ÖÇ04 Çok faktör teorileri
ÖÇ05 Yem tüketimini etkileyen faktörler


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır 2
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır 2
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır 3
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Yem tüketimi kontrolü ve önemi kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Yem tüketimi parametreleri kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Yem tüketimi kontrol teorileri kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Tek faktör teorileri-1 kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 tek faktör teorileri-2 kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 tek faktör teorileri-3 kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 tek faktör teorileri-4 kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 Ara Sınav yazılı sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Çok faktör teorileri-1 kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 çok faktör teoriler-2 kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Yem tüketimini etkileyen faktörler-fizyolojik faktörler kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Yem tüketimini etkileyen faktörler-çevre faktörleri kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Yem tüketimini etkileyen faktörler-yemle ilgili faktörler kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Yem tüketiminin manüpülasyonu kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 genel tekrar kaynak okuma, web tarama Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları yazılı sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları yazılı sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 157
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,28
AKTS 6 AKTS