SAFS0010 Sustainable Marketing

6 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SAFS0010
Ad Sustainable Marketing
Dönem 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Bahar
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil İngilizce
Seviye Doktora Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi ARZU SEÇER
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır.


Dersin Amacı / Hedefi

Öğrencilerin sürdürülebilir tarım ve gıda ürünleri için pazarlama stratejisi oluşturabilmesi için gerekli bilgi ve becerileri edinmesini sağlar

Dersin İçeriği

Sürdürülebilirliğin temel kavramları (çevresel, sosyal ve ekonomik konular), temel pazarlama kavramları, sürdürülebilir pazarlamanın tanımı ve önemi, pazarlama stratejisinin bileşenleri (segmentasyon, konumlandırma ve rekabet avantajı) ve sürdürülebilir pazarlama karmasının bileşenleri (ürün, fiyat, yer, tutundurma) ), sürdürülebilir pazarlama uygulamalarına örnekler

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Kotler, P., Wong, V., Saunders, J., Armstrong, G., 2005. Principles Of Marketing. Pearson Education Limited. England.

Notlar

Ders Notları ve slaytlar


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Sürdürülebilir pazarlama ve pazar yapısı ile ilgili temel kavramlarını öğrenir
ÖÇ02 Pazarlama stratejisinin bileşenleri (segmentasyon, konumlandırma ve rekabet avantajı) ile ilgili kapsamlı bilgi edinir
ÖÇ03 Sürdürülebilir pazarlama karmasının bileşenleri (ürün, fiyat, yer, tutundurma) ile ilgili kapsamlı bilgi edinir
ÖÇ04 Dünyadan, Türkiye'den ve yerel pazardan sürdürülebilir pazarlama karmasının örneklerini bilir.
ÖÇ05 sürdürülebilirlik, sürdürülebilirliğin boyutları ve gıda güvenliği konularını bilir.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Sürdürülebilir Tarım Bilimi (Agroekoloji) ve Gıda Güvenliğinin temel prensipleri hakkında kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. 3
PÖÇ02 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Ulusal ve uluslararası platformda geçerli sertifikalı tarım sistemlerini ve kimyasal kalıntısız üretimi öğrenir.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği konularında var olan yasa ve yönetmelikler hakkında bilgi sahibi olur ve yeni yaklaşımlar geliştirir.
PÖÇ04 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su ve mineral döngüsünün ekosistem dinamikleri içerisinde yürütülmesinde uygun ekim nöbeti sistemlerini planlar ve yürütür.
PÖÇ05 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Sağlıklı bitkisel üretim materyalleri (tohum, fide, fidan) ve insan beslenmesinde faydalı hayvansal ürünler geliştirir.
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Toprak ve su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımına yönelik çevreye duyarlı stratejiler hakkında bilgi sahibi olur. 2
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Sürdürülebilir toprak yönetimi için ekolojik eksenli toprak ve bitkinin sağlıklı beslenmesi konusunda gübreleme programları geliştirir.
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Kültür Bitkisi yetiştiriciliğinde verim kaybına neden olan hastalık etmenleri, zararlı yabancı otlar, böcekler, nematodlar ve akarların sürdürülebilir mücadele yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Sürdürülebilir tarım sistemlerinde bitkisel ve hayvansal üretimin bütünsel yaklaşımla yürütülmesini sağlar. 5
PÖÇ10 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Zamanında ve doğru mekanizasyon programları oluşturmayı öğrenir. 5
PÖÇ11 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Tarımsal üretimde ekonomik sürdürülebilirlik bağlamında ürün eldesini ve tüketiciye güvenli bir şekilde ulaşımını sağlayacak yaklaşımlar geliştirir.
PÖÇ12 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Gıda güvenliği ve gıda güvencesini teminat altına alacak sistemler geliştirebilir.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Üretilen ürünün, üreticiye, maksimum fayda sağlamasına yönelik tarımsal işlemleri ve ekonomik analizlerini bilir. 2
PÖÇ14 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği konularında bağımsız veya ekip çalışması şeklinde Ar-Ge projeleri geliştirebilir ve uygulayabilir.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Temel pazarlama kavramları, sürdürülebilir pazarlamanın tanımı ve önemi Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
2 Sürdürülebilirliğin boyutları (çevresel boyut) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
3 Sürdürülebilirliğin boyutları (sosyal boyut) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
4 Sürdürülebilirliğin boyutları (ekonomik boyut) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
5 pazarlama stratejisinin bileşenleri (segmentasyon) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
6 pazarlama stratejisinin bileşenleri (konumlandırma) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
7 Ara Sınav Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav, Ödev
8 pazarlama stratejisinin bileşenleri (rekabet avantajı) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
9 sürdürülebilir pazarlama karmasının bileşenleri (ürün) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
10 sürdürülebilir pazarlama karmasının bileşenleri (fiyat) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
11 sürdürülebilir pazarlama karmasının bileşenleri (dağıtım) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
12 sürdürülebilir pazarlama karmasının bileşenleri (tutundurma) Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
13 dünyadan sürdürülebilir pazarlama uygulamalarına örnekler Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
14 Türkiye'den sürdürülebilir pazarlama uygulamalarına örnekler Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
15 yerel pazardan sürdürülebilir pazarlama uygulamalarına örnekler Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
16 öğrencilerin sunumları Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Ödev
17 Yarı yıl sonu sınavı Ders Notları ve slaytlar Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Ödev


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 6 84
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 2 6 12
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 12 12
Toplam İş Yükü (Saat) 142
Toplam İş Yükü / 25 (s) 5,68
AKTS 6 AKTS

Güncelleme Zamanı: 09.05.2023 08:53