ZO0052 Organik Kanatlı Yetiştiriciliği

6 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ZO0052
Ad Organik Kanatlı Yetiştiriciliği
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Yüksek Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. MİKAİL BAYLAN


Dersin Amacı

Organik tavuk eti ve yumurta üretimi öğretmek

Dersin İçeriği

Kanatlılarda organik üretim yöntemleri, organik yumurta ve et üretimi

Dersin Ön Koşulu

ders ön koşulu bulunmamaktadır.

Kaynaklar

power point sunumlar, ders kitabı.

Notlar

internet kaynakları, bilimsel makaleler.


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Organik tavuk eti ve yumurta üretimini bilir,.
ÖÇ02 Organik tavuk üretimi yönetmeliğini bilir
ÖÇ03 organik hayvancılığın prosedürünü bilir, şartlarını ve uygulamasını bilir.
ÖÇ04 organik tarım, organik hayvancılık ve önemini bilir.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır 4
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır 4
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır 3
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır 3
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır 2
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser 5


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Türkiye'de tavukçuluğun genel durumu ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Organik et ve yumurta üretimi ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Tavukçulukta üretim sistemleri ve karşılaştırılması ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Tavukçulukta üretim sistemleri ve karşılaştırılması-1 ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Organik hayvansal üretim kuralları ders notlarının girilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Organik hayvansal üretim kuralları-1 ders notlarının girilmesi Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Sertifikalandırma süreci ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Organik üretimde kümes koşuları ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Organik üretimde kümes koşulları-1 ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Organik besleme ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Organik besleme-1 ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Çiftlik uygulamaları ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
14 Çiftlik uygulamaları-1 ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
15 Çiftlik uygulamaları-2 ders notlarının okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 157
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,28
AKTS 6 AKTS